Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. οι «ποντικοί» των νοτίων προαστίων

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. οι «ποντικοί» των νοτίων προαστίων

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πάνω από 20 διαρρήξεις σπιτιών στα νότια προάστια της Αττικής μέσα σε διάστημα τριών μηνών κατηγορούνται οι τρεις Ελληνες Ρομά που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρόκειται για νεαρούς, ηλικίας 19, 22 και 23 ετών, οι οποίοι είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοια αδικήματα. Προέβαλαν ισχυρή αντίσταση κατά τη σύλληψή τους, ενώ ο 19χρονος, αφού πρώτα προσποιήθηκε ότι ήθελε να κρεμαστεί με ένα κορδόνι, επιτέθηκε στον αστυνομικό που προσέτρεξε σε βοήθεια επιχειρώντας να αποδράσει από τα κρατητήρια του Α.Τ. Γλυφάδας, όπου κρατείτο.

Και οι τρεις έμεναν στον καταυλισμό Ρομά του Ασπροπύργου και κάθε πρωί επέδραμαν στα νότια προάστια της Αττικής. Με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες διαμερισμάτων και έμπαιναν στο εσωτερικό τους, τη στιγμή που οι ένοικοί τους απουσίαζαν. Στη συνέχεια, έκαναν άνω – κάτω τα δωμάτια ψάχνοντας για χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας και, αφού ολοκλήρωναν την αποστολή τους, έφευγαν με τα κλοπιμαία. Υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου διέπραξαν με την ίδια μέθοδο 23 διαρρήξεις σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας, ανάμεσα στις οποίες και αυτή στο σπίτι της αντιδημάρχου Γλυφάδας.

Η κ. Σάσα Πατεράκη κατήγγειλε δημοσίως ότι ενώ επέστρεφε με την οικογένειά της από τις διακοπές του Πάσχα αντιλήφθηκε ότι μέσα στο διαμέρισμά της υπήρχαν κλέφτες. «Ακούσαμε θορύβους και καταλάβαμε ότι μας λήστευαν. Κατεβήκαμε κάτω και φωνάζαμε “ληστεία, ληστεία”», είπε σε μία από τις συνεντεύξεις της.

Επ’ αυτοφώρω

Οι τρεις Ελληνες Ρομά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την Τρίτη το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που, μέσω του κέντρου επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης, ειδοποιήθηκαν για διάρρηξη σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα και προσέτρεξαν στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «100» κάλεσε ανήλικος ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος διαπίστωσε ότι άγνωστα άτομα χτυπούσαν τα κουδούνια της κεντρικής εισόδου και αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία. Η σύλληψή τους ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή, καθώς στη θέα των αστυνομικών οι νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν πηδώντας από το μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου. Τελικά, οι δύο από τους τρεις εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε αποθήκη και ο τρίτος στην πιλοτή παρακείμενων πολυκατοικιών. Κατά πληροφορίες, αναζητείται τέταρτος συνεργός τους που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου» και πρόλαβε να διαφύγει.

Ενα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, τη νύχτα δηλαδή της Κυριακής του Πάσχα, συνελήφθησαν και πάλι επ’ αυτοφώρω από δικυκλιστές της ΔΙ.ΑΣ. ένας 25χρονος Ελληνας και ένας 29χρονος Ρουμάνος για διαρρήξεις καταστημάτων κυρίως στον Αλιμο και την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, οι δύο κατηγορούμενοι ενέχονται σε 17 υποθέσεις κλοπών σε εστιατόρια, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια, μίνι μάρκετ κ.ά. Αφαιρούσαν μικροποσά και ηλεκτρονικές συσκευές. Ο 29χρονος Ρουμάνος είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα στο παρελθόν και δακτυλικά αποτυπώματά του βρέθηκαν στα περισσότερα καταστήματα που διέρρηξε μαζί με τον Ελληνα συνεργό του. Εις βάρος των συνολικά πέντε συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή