Βόλεϊ – Ολυμπιακός: Ιστορική στέψη στην Τουρκία

Βόλεϊ – Ολυμπιακός: Ιστορική στέψη στην Τουρκία

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πόλη όπου κάποτε ολοκληρωνόταν ο δυτικός Δρόμος του Μεταξιού, στην Προύσα, τα κορίτσια του Ολυμπιακού κέντησαν με χρυσό μετάξι το όνομα της ομάδας στην ιστορία του Τσάλεντζ Καπ. Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν της Μπούρσας με 3-1 (23-25, 25-20, 25-18, 25-16) και κατέκτησαν το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία τους, τρόπαιο που είναι και το πρώτο για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ. Αντίθετα, οι άνδρες ηττήθηκαν με 1-3 (26-28, 25-23, 20-25, 18-25). Με στόχο το… θαύμα απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που είχε νικήσει στου Ρέντη με 3-2 ταξίδεψε στην Τουρκία ο Ολυμπιακός. Και το πέτυχε. Η δυναμική εμφάνιση του τουρκικού συλλόγου στο πρώτο σετ δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Στο δεύτερο σετ, οι «Πειραιώτισσες» παρουσιάστηκαν αποφασισμένες να μη φύγουν με… άδεια χέρια από το στάδιο. Με τη Χίπερ, τη Νιεμέρ και τη Χριστοδούλου σε εξαιρετική ημέρα, οι «ερυθρόλευκες» υπερίσχυσαν σε μπλοκ και σερβίς και ισοφάρισαν. Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο τρίτο σετ. Στο τέταρτο, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ήταν πολύ αργά.

Η… πειραιώτικη μηχανή είχε πάρει μπροστά και δεν μπορούσε να σταματήσει. Η Λαμπρούση και η Πολ με δύο κρίσιμους πόντους έφεραν την ομάδα τους μπροστά στη δεύτερη διακοπή και, από εκεί και πέρα, έκαναν τον… περίπατο για τη στέψη. Μάλιστα, αρκετοί φίλοι της γηπεδούχου αποχώρησαν πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, ενώ κάποιοι έμειναν και χειροκρότησαν ιπποτικά.

«Ηταν μια γενναία εμφάνιση, ο Ολυμπιακός έδειξε το πολύ υψηλό επίπεδο που διαθέτει και κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση. Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή», δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα ο προπονητής του συλλόγου Μπράνκο Κοβάσεβιτς. Για την ιστορία, οι θριαμβεύτριες της Προύσας είναι οι Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Κωνσταντίνα Βλαχάκη, Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη, Στέλλα Χριστοδούλου, Σάσκια Χίπε, Χαρά Παπαδοπούλου, Γιάνα Φραντζίσκα Πολ, Στέφανι Νιεμέρ, Αλίκη Κωνσταντινίδου, Ελενα Μιλεντίγεβιτς.

Η ανδρική ομάδα δεν κατάφερε να δώσει και αυτή χαρά στους φίλους της. Σε ένα «κατακόκκινο» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Ραβέννα υπερίσχυσε, έστω και δύσκολα, στο πρώτο σετ και, έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν με την… πλάτη στα σχοινιά διότι εάν ήθελαν να πάρουν το τρόπαιο έπρεπε να κατακτήσουν τα τρία επόμενα και να οδηγήσουν την αναμέτρηση στο «χρυσό» σετ, κάτι που δεν έγινε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή