Συνάντηση Τσακαλώτου – Σολτς την Παρασκευή στο Βερολίνο

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σολτς την Παρασκευή στο Βερολίνο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

O κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Ολαφ Σολτς στις δέκα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας των δύο ανδρών, αν και στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθούν η πορεία της δ' αξιολόγησης, το ελληνικό σχέδιο για έξοδο από το πρόγραμμα και το θέμα της διευθέτησης του χρέους.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό ζήτημα και ειδικά το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και της μετέπειτα εποπτείας της Ελλάδας προκαλεί τριβές στη νέα γερμανική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει η επίθεση που εξαπέλυσε πριν από μερικές ημέρες το οικονομικό συμβούλιο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Αγκελα Μέρκελ τόσο στον Σοσιαλδημοκράτη υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς, όσο και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, το συμβούλιο το οποίο είναι στην ουσία ένας σύνδεσμος 12.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων όλων των κλάδων, επανέφερε το θέμα του Grexit υποστηρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της η Ελλάδα είναι να υποτιμήσει το νόμισμά της, κάτι που προϋποθέτει έξοδο από το ευρώ.

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση από την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του σχεδίου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την επισήμανση, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε αλλαγή της στάσης της Γερμανίας, σε σύγκριση με την περίοδο Σόιμπλε. Η ίδια εφημερίδα επανήλθε και με νέο δημοσίευμα, στο οποίο επισημαίνει ότι ο κ. Σολτς «θα πρέπει να πει την αλήθεια στους Γερμανούς, όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας», η οποία θα κοστίσει στους Γερμανούς φορολογουμένους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή