Αύξηση 8% της επιβατικής κίνησης στον ΔΑΑ το α΄ 3μηνο

Αύξηση 8% της επιβατικής κίνησης στον ΔΑΑ το α΄ 3μηνο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική πορεία κατέγραψε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Μάρτιο, καθώς ενισχύθηκε κατά 10,4% και φθάνοντας το 1,52 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ. Αν και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν πτώση της τάξεως του 4,4%, λόγω της μειωμένης προσφοράς θέσεων στις πτήσεις εσωτερικού, οι διεθνείς επιβάτες συνέχισαν να αυξάνονται, κατά 18,9% τον Μάρτιο διαμορφώνοντας θετικό τελικό αποτέλεσμα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2018, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε σε 4.009.005 επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 8%. Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε μείωση 5,5% και 1.297.002 επιβάτες και η κίνηση εξωτερικού άνοδο 15,9% σε 2.712.003.

Παράλληλα, αυξήθηκαν και τα εξυπηρετούμενα αεροσκάφη. Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, ανήλθε σε 37.388, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 6%. Oι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν μικρή πτώση σε σχέση με το 2017 (-0,9%), ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν σημαντική άνοδο, στο επίπεδο του 11,1%.

Επιπλέον, οι βελτιωμένες ποσοτικές επιδόσεις του ΔΑΑ εμφανίζονται να συνοδεύονται και από ποιοτική αναγνώριση. Το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε φέτος ως το καλύτερο αεροδρόμιο στη Νότια Ευρώπη στο πλαίσιο των Skytrax World Airport Awards, της μεγαλύτερης ετήσιας παγκόσμιας έρευνας ικανοποίησης επιβατών, ενώ κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην κατηγορία του (15-25 εκατ. επιβατική κίνηση) και στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων ASQ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International/ACI World), τα οποία αναγνωρίζουν τα καλύτερα αεροδρόμια διεθνώς σύμφωνα με την ικανοποίηση των επιβατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή