Στη σύσταση Ομαδας Εργασίας για τα social media προχωρά η Ε.Ε.

Στη σύσταση Ομαδας Εργασίας για τα social media προχωρά η Ε.Ε.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεση σύστασης Ομάδας Εργασίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Working Group) ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προστασία δεδομενών, με στόχο να εξεταστούν οι λόγοι της συλλογής και εμπορίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι αρχές της Ε.Ε. επιθυμούν να διερευνήσουν αν η εμπορία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών στα social media υπηρετεί οικονομικούς ή πολιτικούς σκοπούς.

H εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου περί κακοδιαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Facebook από την εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι και ο ίδιος ήταν μεταξύ των 87 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως από την Cambridge Analytica. Απέρριψε, ωστόσο, τις κατηγορίες ότι οι χρήστες δεν έχουν επαρκή έλεγχο επί των δεδομένων τους στην πλατφόρμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή