Άνδρος: Για πεζοπορία και γαστρονομικούς θησαυρούς

Άνδρος: Για πεζοπορία και γαστρονομικούς θησαυρούς

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ

Για να χαρείτε τη φύση –τις πηγές με τα ορμητικά νερά και μοναδικούς περιπάτους– αλλά και την άπλα και την ησυχία στην πανέμορφη Χώρα της.

ΠΟΥ ΘΑ «ΠΙΑΣΟΥΜΕ» ΤΟΝ ΜΑΗ

Σε ένα από τα δεκάδες μονοπάτια που περνούν από τα βουνά και τα πεδινά, για να δείτε καταπράσινα τοπία, τοξωτά γεφύρια και καταρράκτες. Η πρωτοβουλία Andros Routes (www.androsroutes.gr, υπεύθυνη Όλγα Καραγιάννη, τηλ. 6977-334334) έχει συντηρήσει και σηματοδοτήσει διαδρομές που εκτείνονται σε 180 χιλιόμετρα – 100 από αυτά έχουν πιστοποίηση από την Πανευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορικών Συλλόγων (ERA). Περπατήστε στον παραδοσιακό οικισμό των Στενιών ή στην Άρνη, το πιο πράσινο μέρος της ενδοχώρας. Μια εύκολη και σύντομη διαδρομή (πήγαινε-έλα σε 30 λεπτά), κατάλληλη και για τα παιδιά, είναι από τα Αποίκια μέχρι τους καταρράκτες της Πυθάρας.

Άνδρος: Για πεζοπορία και γαστρονομικούς θησαυρούς-1

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες της Πυθάρας.

Αν θέλετε οικοσυνοδό στις περιηγήσεις σας, η Trekking Andros (www.trekkingandros.gr, υπεύθυνη Αριάνα Μασέλου, τηλ. 6937-236362) διοργανώνει πεζοπορικές εξορμήσεις. Ενδεικτική τιμή από 15 ευρώ το άτομο.

ΠΟΙΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ

Η εποχή είναι ιδανική για τα φρέσκα μαλακά τυριά από τυροκομεία μικρής παραγωγής. Αξίζει να αναζητήσετε το πεντανόστιμο βολάκι και το φρέσκο βουτυρένιο ανθότυρο από το τυροκομείο Κρεβασαρά της οικογένειας Ασούτη (Κόρθι, τηλ. 22820-61304). Ακόμα, την κορυφαία πετρωτή και το ρυζόγαλο του τυροκομείου Κολιτσά (όλα διαθέσιμα στο κρεοπωλείο Κολιτσάς, Μπατσί, τηλ. 22820-42229). Της εποχής είναι ακόμα το μοσχοβολιστό γλυκό κουταλιού λεμονανθός του Φυρίου, που θα βρείτε στο πρατήριό του στη Μεσαριά (τηλ. 22820-51465). Άλλα τοπικά προϊόντα θα βρείτε στο Παραδοσιακό Παντοπωλείο στη Χώρα (τηλ. 22820-23462) και στο Ανδρειακόν στο Γαύριο (τηλ. 22820-71341).

ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ

Στου Ζοζέφ στον Πιτροφό (τηλ. 22820-51050). Η Κατερίνα Ρεμούνδου βάζει στο τσουκάλι της μόνο τοπικά προϊόντα και αυστηρώς της εποχής. Αυτόν τον καιρό θα δοκιμάσετε συνταγές με αμπελοβλάσταρα και φρέσκα φύλλα, όπως κατσικάκι φρικασέ με τους βλαστούς της αμπέλου ή και πιλάφι με βλαστάρια. Ντολμαδάκια, κοτόπουλο σε αμπελόφυλλα και μια υπέροχη κρεμμυδόπιτα (κυκλαδίτικη συνταγή με φρέσκο ντόπιο τυρί και φρέσκα κρεμμυδάκια). Ψάρια ημέρας και αστακοί είναι διαθέσιμα με ένα τηλεφώνημα – απαραίτητο για να σας καλοϋποδεχτεί.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ

•Στον ξενώνα Αίγλη (τηλ. 22820-22060), στον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας, που λειτουργεί από το 1954. Μόλις εννέα δωμάτια και υπέροχο πρωινό. Από 75 ευρώ το δίκλινο με πρωινό.

•Στο Mare Vista Epaminontas (τηλ. 22820-41177) στο Μπατσί, με θέα στο λιμανάκι. Από 65 ευρώ το δίκλινο με πρωινό (η τιμή αλλάζει με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων). 

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ

Από το λιμάνι της Ραφήνας σε δύο ώρες (19 ευρώ η απλή μετάβαση).

ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ

Θα απολαύσετε νόστιμο brunch οικογενειακώς στο Sea Satin (τηλ. 22820-61196) στο Κόρθι, στον κεντρικό πεζόδρομο, χωρίς τον φόβο των αυτοκινήτων, με πολλές λιχουδιές που θα αρέσουν στους μικρούς, όπως τα σπιτικά pancakes.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή