ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μία σφοδρή καταιγίδα κατέστρεψε δύο μιναρέδες του ιστορικού και ιδιαιτέρως δημοφιλούς μαυσωλείου της Ινδίας, Ταζ Μαχάλ, στην πόλη Άγκρα. Οι μιναρέδες ήταν τοποθετημένοι σε δύο διαφορετικές εισόδου του διάσημου αξιοθέατου.

Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι έπνεαν άνεμοι με 130χλμ./ώρα, οι οποίοι και προκάλεσαν την κατάρρευση των δύο μιναρέδων, ύψους 4 μέτρων έκαστος. Εντούτοις, οι τέσσερις μεγαλύτεροι μιναρέδες που περιβάλλουν το κύριο οικοδόμημα του μαυσωλείου παραμένουν άθικτοι.


(Πηγή Φωτό: EPA/PAWAN)

Το ιστορικότερο αξιοθέατο της Ινδίας, χτισμένο τον 17ο αιώνα, προσελκύει καθημερινά περίπου 12.000 επισκέπτες και συγκαταλέγεται στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα ολόκληρης της υφηλίου.

Ο ένας από τους δύο κατεστραμμένους μιναρέδες βρισκόταν στη βασιλική πύλη του μαυσωλείου, όπου συνήθως οι τουρίστες παίρνουν την «πρώτη γεύση» από το μνημείο, ενώ ο άλλος στη νότια πύλη.


(AP Photo/Pawan Sharma)

Όπως αναφέρουν οι ινδικές αρχές, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών του μνημείου.

Ο καιρός δεν είναι ο μοναδικός εξωγενής παράγοντας που έχει πλήξει το ινδικό μαυσωλείο τα τελευταία χρόνια, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή και η ρύπανση έχουν επίσης καταφέρει τα πλήγματα τους.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ