Καιρός: Ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή

Καιρός: Ηλιοφάνεια και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τοπικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018.

Η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι περιορισμένη, ενώ τις πρωινές θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 27 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού ανά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή