Αισθητήρας… tattoo καταγράφει τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα μας

Αισθητήρας… tattoo καταγράφει τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα μας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο) κατασκεύασε αισθητήρα που τοποθετείται στο δέρμα και καταγράφει την ποσότητα αλκοόλ στο σώμα μας, με τα αποτελέσματα να στέλνονται στο smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένος ο αισθητήρας.

Ο αισθητήρας που θα μπορούσαμε να τον παρομοιάσουμε με ένα προσωρινό tattoo, κολλάει στο δέρμα και προκαλεί εφίδρωση στο σημείο που εφάπτεται, καταγράφοντας την ποσότητα αλκοόλ στο σώμα μας. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας βιο-αισθητήρας που περιέχει εύκαμπτα ασύρματα τμήματα που λειτουργούν έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικά η καταγραφή.

Από το ένα τμήμα του αισθητήρα εκκρίνεται χημικό στο δέρμα το οποίο προκαλεί την εφίδρωση και στη συνέχεια παρατηρείται αλλαγή στο ηλεκτρικό ρεύμα που βρίσκεται μέσα στα σταγονίδια ιδρώτα και ανάλογα με την αλλαγή καταγράφεται και η ποσότητα αλκοόλ η οποία αποστέλλεται στο smartphone το οποίο είναι ασύρματα συνδεδεμένος ο αισθητήρας.

Το σημείο κλειδί με το συγκεκριμένο αισθητήρα είναι πως το αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου οκτώ λεπτά για να βγει και όχι ώρες, πραγματοποιώντας επί τόπου καταμέτρηση για τον καθένα ξεχωριστά στη συσκευή που διαθέτει ο καθένας μας. Επίσης, ο αισθητήρας αυτός θα είχε πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα στην περίπτωση που κάποιος θέλει να απολαύσει το αλκοολούχο ποτό του και θα μπορεί να δει το όριο της κατανάλωσης για να δει στη συνέχεια εαν είναι ασφαλές να οδηγήσει, βάσει της μέτρησης του αλκοόλ που ο ίδιος θα έχει κάνει.

Πηγή: techblog.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή