Βαθιά οδύνη εκφράζει η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας

Βαθιά οδύνη εκφράζει η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία της χώρας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη βαθιά οδύνη για τον χαμό του σμηναγού (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου εξέφρασε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, αποτίοντας φόρο τιμής στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχασε τη ζωή του εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου όταν το μαχητικό προσέκρουσε στη θάλασσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη «βαθύτατη οδύνη του», σημειώνοντας πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου». Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως «σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος», προσθέτοντας πως «η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη».

Παράλληλα, ο Ελληνας πρωθυπουργός δέχθηκε συλλυπητήριο τηλεφώνημα από τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας έθεσε το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και να δεσμεύεται πως θα τον κρατά ενήμερο. Επιπλέον, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία που αφορά την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.

Τα συλλυπητήριά του, «εκ μέρους όλων των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου», εξέφρασε και ο κ. Βούτσης. Ηρωα χαρακτήρισε από την πλευρά του τον σμηναγό ο κ. Μητσοτάκης, που εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα «η μνήμη του» να γίνει «πηγή θάρρους για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας» και «έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας».

Επικοινωνία με Α/ΓΕΕΘΑ

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία επικοινώνησε και με τον Α/ΓΕΕΘΑ Ευ. Αποστολάκη, ανέφερε: «Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά». Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας» και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Τη θλίψη της εξέφρασε και η Ενωση Κεντρώων «για τη θυσία ακόμα ενός ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας». Τέλος, τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν τόσο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ που σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι Ελληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή