Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα χωρίς Παναθηναϊκό

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικό του δρόμο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλάζοντας διοργάνωση, χαράζει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού Superfoods Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα εφαρμόσει την ειλημμένη απόφαση αποχώρησης των «πρασίνων» από την Ευρωλίγκα και συμμετοχής τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA.

«Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που το μπάσκετ έπρεπε να είναι», έγραψε στο Instagram o Δημ. Γιαννακόπουλος, συνδυάζοντας με το σήμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ. Η αποχώρηση του Παναθηναϊκού προκάλεσε, αρχικά, σοκ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για τακτικισμούς του κ. Γιαννακόπουλου. Ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενη η πρόβλεψη ότι θα προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς στην ενότητα των άλλων εταίρων ή ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες προς την πόρτα εξόδου.

Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, ο Παναθηναϊκός των 6 ευρωπαϊκών τίτλων, παρά την επιβεβαιωμένη εκτίμηση όλων των αντιπάλων του, βαδίζει μοναχικός στην αλλαγή διοργάνωσης, ενώ το θέμα της ρήτρας 10 εκατ. ευρώ θα πάρει την οδό των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και από τις δύο πλευρές.

To «γυαλί» των κάκιστων σχέσεων Ευρωλίγκας – Παναθηναϊκού, που είχαν διαμορφωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες σε προσωπικό επίπεδο Γιαννακόπουλου – Μπερτομέου, «έσπασε» οριστικά στη χθεσινή συνεδρίαση των ιδιοκτητών-μελών της διοργάνωσης. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ αμφισβήτησε ευθέως τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας για τα ισχνά έσοδα των ομάδων, παρά τη συμφωνία – μαμούθ των 35 εκατ. δολαρίων, πριν από δύο χρόνια, έθεσε ζήτημα εκλογών για να αποχωρήσει ο Μπερτομέου από τη θέση που διατηρεί τα τελευταία 13 χρόνια και χαρακτήρισε αποτυχημένο τον Καταλανό παράγοντα, γιατί δεν έχει κάνει εμπορικότερη την Ευρωλίγκα στις αγορές της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας.

«Τι ακόμα περιμένει για να παραιτηθεί», αναρωτήθηκε ο Δημ. Γιαννακόπουλος προς τους εκπροσώπους και ιδιοκτήτες των άλλων δέκα ομάδων-μελών (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Μακάμπι, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Αρμάνι, Ζαλγκίρις) που έχουν δεκαετή δέσμευση με τη διοργάνωση. Μπορεί οι άλλοι συνομιλητές να άκουσαν τον κ. Γιαννακόπουλο στις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του Μπερτομέου, αλλά όταν τους ζητήθηκε να συμφωνήσουν σε αμνηστία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟ για την ποινή αποκλεισμού εισόδου για λόγους ηθικής τάξης, ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωλίγκας.

«Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μετόχων της ECA καταδικάζει τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου και του ζητούν να σταματήσει αμέσως τις δηλώσεις του», ανέφερε η Ευρωλίγκα, η οποία ως απάντηση στην αποχώρηση του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 την περίοδο 2019-20, με την προσθήκη της Μπάγερν Μονάχου και της Βιλερμπάν.

Με Μούρθια η ΑΕΚ στον ημιτελικό

Στο άκουσμα της Μούρθια πως θα είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό (21.30) του φάιναλ φορ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 4 Μαΐου, ουδείς στην Ενωση έδειξε προτίμηση ή δυσαρέσκεια. Οποια κι αν ήταν στη θέση της ισπανικής ομάδας, ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου δεν αλλάζει. «Ειλικρινά, δεν είχα καμία προτίμηση, γιατί κανένας αντίπαλος δεν μας ταιριάζει αγωνιστικά. Η έδρα είναι δίκοπο “μαχαίρι”. Αν οι παίκτες τη χρησιμοποιήσουν σωστά, θα πάρουν ενέργεια. Αν αγχωθούν, όμως, γίνεται μπούμερανγκ», είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα. Στον άλλον ημιτελικό (18.30), θα αναμετρηθούν η γαλλική Μονακό και η γερμανική Λούντβιχσμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή