Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Αγκυρα

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Αγκυρα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πρόταση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο πρώην πρωθυπουργός, που έπειτα από εισήγηση της Φώφης Γεννηματά ανέλαβε καθήκοντα τομεάρχη Εξωτερικών κατά την εσωτερική νομή των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής, έθεσε υπ’ όψιν τόσο της προέδρου του κόμματος όσο και των υπόλοιπων μελών πως μέσα στα πρώτα σχέδιά του είναι και ένα ταξίδι στην Τουρκία, χωρίς ωστόσο η συγκεκριμένη ιδέα να έχει ακόμα μορφοποιηθεί. Το ταξίδι πιθανόν να σχετιστεί με κάποιο συνέδριο πανεπιστημιακού ιδρύματος, είναι ωστόσο βέβαιο πως πριν πάρει σάρκα και οστά μία τέτοια επίσκεψη πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες πολιτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Οπερ σημαίνει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται μία συνάντηση του κ. Παπανδρέου είτε με τον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά (ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του το 1999) είτε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ενημέρωση. Ποια ήταν η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά στο άκουσμα της ιδέας; Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως η πρόεδρος του Κινήματος μόνο αρνητική δεν είναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δεδομένο πως ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί ήδη από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, ενώ προσφάτως βραβεύτηκε από τον δήμαρχο του Μπεϊλίκντουζου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, «για τη συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας».

Η επόμενη μέρα

Οσον αφορά την επόμενη μέρα μετά το Πολιτικό Συμβούλιο στη Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν χαρακτηριστικά «ώρα για πολιτική». Με αυτή τη φράση εννοούν πως μετά και τη λύση ενός από τα τελευταία μεγάλα διαδικαστικά προβλήματα που εκκρεμούσε, αυτό του γραμματέα της Κ.Ε., με την επιλογή του 27χρονου Μανώλη Χριστοδουλάκη, το πεδίο περνά καθαρά «στην πολιτική». Από Δευτέρα αναμένεται μπαράζ σε οργανωτικό επίπεδο με την ενεργοποίηση τομέων, τη σύσταση της εκτελεστικής γραμματείας που αναμένεται να φθάσει τα 50 μέλη, αλλά και τη δημιουργία νομαρχιακών.

Στo πλαίσιo του μεγάλου στοιχήματος, που είναι η ενοποίηση του χώρου, εξετάζεται και πρόταση του Θ. Θεοχαρόπουλου για κοινά νέα γραφεία, που αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση. Το Πολιτικό Συμβούλιο, πάντως, είχε και παρασκήνιο, καθώς υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη θέση γραμματέα και εκπροσώπου. Ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της εμπειρίας, διερωτώμενος κατά πόσον ένας τόσο νεαρός έχει τις απαραίτητες παραστάσεις να αντεπεξέλθει στον απαιτητικό ρόλο και αντιπρότεινε να εξεταστούν και άλλες προτάσεις. Διαφορετικές προτάσεις έπεσαν στο τραπέζι και για εκπρόσωπο του νέου φορέα, με τον Στ. Θεοδωράκη να προτείνει τον κ. Τσιόδρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον κ. Θεοδωράκη προτάθηκε ο τομέας του Παιδείας, χωρίς να γίνει κάτι τέτοιο αποδεκτό καθώς είναι «εν ενεργεία πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος». Ο κ. Τσιόδρας πάντως επέλεξε χθες να ασκήσει κριτική στον Ανδρ. Λοβέρδο, που είπε πως το Κίνημα Αλλαγής είναι «ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ εσωτερικού». Συγκεκριμένα, σχολίασε στο Twitter πως «αν όντως το Κίνημα Αλλαγής γίνει ένα κλειστό club νυν και πρώην μελών ΠΑΣΟΚ, τότε οι εκτός ΠΑΣΟΚ (οποιασδήποτε εκδοχής) δεν χωράνε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή