Πρόσωπα της Παρασκευής

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσκεκλημένος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Ανθρωπιστικές εφευρέσεις και ηθική της μοναδικότητας» (εκδ. Ροές), ο φιλόσοφος και θεωρητικός της λογοτεχνίας Μιχαήλ Επστάιν (φωτ.), καθηγητής Πολιτισμικής Θεωρίας και Ρωσικής Λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο Emory των ΗΠΑ, έρχεται στην Αθήνα. Την Τρίτη 17 Απριλίου (7 μ.μ.) θα παρουσιάσει το έργο του στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος (2ας Μεραρχίας 36 και Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς). Θα μιλήσουν ο μεταφραστής Γιώργος Πινακούλας και ο Νικήτας Σινιόσογλου, δρ Φιλοσοφίας και ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, ο οποίος προλογίζει την έκδοση.

(…) Ανακοινώθηκε χθες το πλήρες διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών (8-19/5), το οποίο περιλαμβάνει σπουδαία ονόματα αλλά και απουσίες. Ετσι, μεταξύ άλλων, στη φετινή κρουαζέτ θα συναγωνιστούν σπουδαίοι auteur όπως ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, ο Πάβελ Παβλικόφσκι και ο Σπάικ Λι. Από την άλλη, το κοινό των Καννών, για διαφορετικούς λόγους, δεν θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα νέα φιλμ του Λαρς φον Τρίερ, του Μάικ Λι και του Τέρι Γκίλιαμ. Αυτό πάντως που σχολιάστηκε αρνητικά –και από την Τζέσικα Τσαστέιν (φωτ.), που είναι μέλος της επιτροπής– είναι η σχετικά φτωχή γυναικεία εκπροσώπηση, αφού μόνο 3 από τα 18 φιλμ του διαγωνιστικού ανήκουν σε γυναίκες δημιουργούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή