Νέες χρήσεις υλικών από δύο εικαστικούς

Νέες χρήσεις υλικών από δύο εικαστικούς

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαίνια δύο εκθέσεων είχαμε χθες στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για την έκθεση της Δήμητρας Γρίβα στην γκαλερί Art Zone 42 (Λ. Βασ. Κωνσταντίνου 42) και της Ειρήνης Μπαχλιτζανάκη στην γκαλερί Elika (Ομήρου 27, Κολωνάκι).

Η Δήμητρα Γρίβα, με τη νέα σειρά έργων «Twone», ενώνει, όπως αποκαλύπτει και το όνομα της έκθεσης, δύο άτομα. Δύο φιγούρες, στη ζωή και στην τέχνη, που γεφυρώνουν το χάσμα της ιδιωτικότητάς τους σωματικά και εγκεφαλικά, εν μέσω ενός καταιγιστικού χάους που μπερδεύει την ατομικότητα με την ιδιώτευση. Η Δήμητρα Γρίβα δημιουργεί εικόνες με το υλικό του τσιμέντου, έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια που επιχειρούσε με το εν λόγω υλικό, το οποίο, αν και φαινομενικά άκαμπτο, στην πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει ένα υλικό γεμάτο πλαστικότητα – όση ακριβώς διαθέτουν τα ανθρώπινα σώματα.

Η Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, με γλυπτά και κεντήματα, επιστρέφει με πειραματική διάθεση, όπως εξάλλου μας έχει ήδη δείξει σε προηγούμενες δουλειές της. Σε έναν πολυμεσικό συνδυασμό, η εικαστικός, με τη χρήση του λόγου και της εικόνας, στη νέα σειρά έργων υπό τον τίτλο «Just us on a different day», διερευνά τις δυνατότητες των υλικών (γύψος, κερί, μέταλλο), δημιουργώντας αφαιρετικές εικόνες που ενώ μοιάζουν οικείες, στο τέλος ανανοηματοδοτούν τα «γεγονότα» που περιγράφουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή