ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεκάδες αλλοδαποί και μετανάστες συγκεντρώνονται καθημερινά τις τελευταίες ημέρες έξω από τη Γενικής Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, περιμένοντας να ταυτοποιηθούν από τις ελληνικές Αρχές.

Σύμφωνα με το thessnews.gr, πρόκειται κυρίως για Σύριους πρόσφυγες, αλλά και Κούρδους που προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Μαζί με άλλους αλλοδαπούς και μετανάστες, παραμένουν κάθε μέρα έξω από το κτήριο της ΓΑΔΘ, στην οδό Μοναστηρίου, προκειμένου να ταυτοποιηθούν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Το εύλογο ερώτημα που ανησυχεί τις Αρχές είναι γιατί δεν μεταβαίνουν σε κάποιες από τις ενεργές Δομές Φιλοξενίας που λειτουργούν στον νομό Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει υπηρεσία ταυτοποίησης.

Από την αστυνομία λένε ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό, ωστόσο τις τελευταίες 2-4 ημέρες παρατηρείται μια ελαφρά αύξηση των μεταναστών.

Αφού γίνεται η καταγραφή, τους δίνεται ένα υπηρεσιακό σημείωμα για παραμονή στη χώρα μέχρι 30 ημέρες. Από εκεί και πέρα για το που θα πάνε υπεύθυνο είναι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ