Κινεζικό σύνολο με ευρύ μουσικό ρεπερτόριο

Κινεζικό σύνολο με ευρύ μουσικό ρεπερτόριο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φιλαρμονική Oρχήστρα της Χανγκτσόου (Hangzhou Philharmonic Orchestra-HPO) με σολίστ τον Ning Feng (βιολί) και υπό τη μουσική διεύθυνση του Υang Yang παρουσιάζει αύριο Δευτέρα, 16 Απριλίου, και στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα «Γρηγόρης Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών έργα Βάγκνερ, Σοστακόβιτς και Ραχμάνινοφ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χανγκτσόου έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα πλέον διακεκριμένα κινεζικά σύνολα από έγκριτα έντυπα όπως το Musical America και, μέσα σε εννιά χρόνια από την ίδρυσή της (2009), έκανε αισθητή την παρουσία της αναπτύσσοντας ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων: συναυλίες συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, μουσική για τον κινηματογράφο, ηχογραφήσεις. Επικεφαλής της είναι ο Yang Yang (Γιανγκ Γιανγκ), ένας νεαρός αρχιμουσικός που εντυπωσίασε το ευρωπαϊκό κοινό το 2006, αποσπώντας α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας «Δημήτρης Μητρόπουλος» στην Αθήνα. Με τη Φιλαρμονική της Χανγκτσόου, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας, συμπράττει ο βραβευμένος

Κινέζος βιολονίστας Ning Feng (Nινγκ Φενγκ), ένας σολίστ παγκόσμιας ακτινοβολίας με ένθερμο κοινό διεθνώς. Στην εμφάνισή του στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 8.30 μ.μ., ερμηνεύει το υψηλών απαιτήσεων Πρώτο κοντσέρτο για βιολί του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Το πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνουν η Εισαγωγή από την όπερα «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» του Ρίχαρντ Βάγκνερ και οι Συμφωνικοί χοροί του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών του έτους Ελλάδας-Κίνας και αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Φόρμιγξ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος την εισαγωγή στον «Ιπτάμενο Ολλανδό» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, καθώς και το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα υπ’ αριθμ. 1, έργο 77 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τους Συμφωνικούς Χορούς, έργο 45, του Σεργκέι Ραχμάνινοφ.

​​Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή