Στα 400 δισ. δολ. αυξάνει η Apple την επιστροφή κεφαλαίου σε μετόχους

Στα 400 δισ. δολ. αυξάνει η Apple την επιστροφή κεφαλαίου σε μετόχους

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apple αναμένεται πως θα επιστρέψει 100 δισ. δολάρια επιπλέον στους μετόχους της, χάρη στη μείωση της φορολογίας που πέρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το Κογκρέσο στα τέλη του 2017.

Σύμφωνα με ανάλυση της Citigroup, η εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο σκοπεύει να αυξήσει κατά 100 δισ. στα 400 δισ. συνολικά το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της και να αυξήσει το μέρισμα που δίνει στους μετόχους χάρη στα αυξημένα κέρδη που της αποφέρει η μείωση του συντελεστή εταιρικής φορολογίας από το 35% στο 21%. Η Citi Research συστήνει στην αγορά μετοχών της Apple. «Προβλέπουμε πως θα αυξηθεί η μεταβλητότητα (της μετοχής της Apple), καθώς η πλειονότητα αναπροσαρμόζει προς το χειρότερο τις εκτιμήσεις της για το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο εξαιτίας της χαμηλότερης από το αναμενόμενο ζήτησης για το iPhone X», ανέφερε ο αναλυτής Τζιμ Σούβα σε ενημερωτικό σημείωμα. «Κοιτάζοντας μπροστά, περιμένουμε πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στην επίπτωση (που θα έχει) η στρατηγική επιστροφής κεφαλαίων της Apple.

Θεωρούμε ότι θα μπορούσε να αυξήσει (την επιστροφή κεφαλαίων) κατά 100 δισ. δολ. Ο Σούβα προβλέπει πως την επόμενη φορά που η Apple θα ενημερώσει τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, θα ανακοινώσει αύξηση του προγράμματος επιστροφής κεφαλαίων στα 400 δισ. δολ., από 300 δισ. που είναι σήμερα. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, η Apple θα έχει διπλασιάσει το ποσό που επέστρεψε στους μετόχους της τα δύο προηγούμενα έτη. Το αποτέλεσμα θα είναι η Apple να διπλασιάσει το ετήσιο ύψος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών, το οποίο είχε ανέλθει κατά μέσον όρο στα 32 δισ. δολ. τον χρόνο τα πέντε τελευταία χρόνια. «Πιστεύουμε πως η μετοχή της Apple εξακολουθεί να έχει ελκυστική τιμή σε σχέση με την αγορά και πως θα μπορούσε να την αυξήσει σημαντικά», ανέφερε ο Σούβα. Ως τιμή-στόχο για τη μετοχή της Apple η Citi Research έχει ορίσει τα 200 δολάρια, τιμή που είναι κατά 16% υψηλότερη από τη χθεσινή. Η Apple θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το δημοσιονομικό δεύτερο τρίμηνο την 1η Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή