Τσάμπιονς Λιγκ: Τιτανομαχίες με φόντο το τρόπαιο

Τσάμπιονς Λιγκ: Τιτανομαχίες με φόντο το τρόπαιο

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αρωμα» τελικού θα έχει ο ημιτελικός γύρος τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ. Η χθεσινή κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης έβγαλε μονομαχία της Μπάγερν Μονάχου με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Tο άλλο εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του Κιέβου θα το διεκδικήσουν η Λίβερπουλ με τη Ρόμα του Κώστα Μανωλά.

Για να φθάσουν στην τετράδα, οι «Βαυαροί» απέκλεισαν την Μπεσίκτας και τη Σεβίλλη. Οπως και πέρυσι, βρίσκονται ξανά στον δρόμο τους οι «Μαδριλένοι». Στην προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχαν διασταυρωθεί στον προημιτελικό γύρο, με τη Ρεάλ να προκρίνεται στην παράταση (2-1 στο Μόναχο και 4-2 στη Μαδρίτη). Συνολικά, οι δύο ιστορικοί σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί 24 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας πετύχει από 11 νίκες, ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Μπάγερν ανακοίνωσε χθες τη συμφωνία της με τον Νίκο Κόβατς, τον προπονητή της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, που από το καλοκαίρι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «Βαυαρών» αντί του αποχωρούντος Γιουπ Χάινκες.

Ο δεύτερος ημιτελικός μοιάζει με επανάληψη του τελικού του 1984, όταν η Λίβερπουλ είχε κατακτήσει τον τίτλο μέσα στην «αιώνια» πόλη, επικρατώντας της Ρόμα στη διαδικασία των πέναλτι. Παράλληλα, ο Μοχάμεντ Σαλάχ θα βρεθεί αντίπαλος της ομάδας που έπαιζε έως και στην προηγούμενη περίοδο. Ο τελικός θα διεξαχθεί στο Κίεβο στις 26 Μαΐου.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο την Ατλέτικο Μαδρίτης για να βρεθεί στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 που θα είναι και ο πρώτος της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Οι «κανονιέρηδες» θέλουν τον ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς είναι και η τελευταία τους ευκαιρία για να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη χρονιά. Από τη άλλη πλευρά, η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν παρούσα στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 και το 2016 και τις δύο φορές, όμως, ηττήθηκε από τη συμπολίτισσά της Ρεάλ. Τώρα, οι άνθρωποί της ελπίζουν πως έφθασε η ώρα για να πάρει έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου με τη Ζάλτσμπουργκ. Ο τελικός θα διεξαχθεί στη Λυών στις 16 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή