Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Συνεχίζεται έως τη Δευτέρα το «Φεστιβάλ των δύο πολιτισμών: Ελλάδα – Ιταλία» που διοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Συμβούλιο Απόδημων Ιταλών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Στην Τεχνόπολη.

• Ενα απαιτητικό πρόγραμμα πιανιστικής δεξιοτεχνίας παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Απριλίου, ο νεαρός μουσικός Γρηγόρης Ιωάννου (12 Σπουδές υπερβατικής δεξιοτεχνίας του Λιστ). Ο Γρηγόρης Ιωάννου είναι ο νικητής του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης).

• Απόψε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, 18.00-20.00, στο ύψος του Μεροπείου Ιδρύματος, το σχήμα Black Jack θα γεμίσει με ήχους τζαζ τους πρόποδες του Ιερού Βράχου. Είσοδος 5 ευρώ με κρασί.

• Το Ιδρυμα της Βουλής και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο» τη Δευτέρα 16 Απριλίου (6 μ.μ.) στην Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ (Δάφνης 61, Ψυχικό).

•Στo πλαίσιo της επετείου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, η Weird Wave, ο κινηματογράφος «Αστορ» (Σταδίου 28, Στοά Κοραή) και ο κινηματογράφος «Ανδόρα» (Σεβαστουπόλεως 117), σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο και το The Ingmar Bergman Foundation, διοργανώνουν αφιέρωμα προβολών των σημαντικότερων ταινιών του από 19 έως 22 Απριλίου.

• Το έργο «Αναζητώντας τον Αττίκ» άρχισε τις παραστάσεις του στο «Παλλάς» σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

• Την Κυριακή 15 Απριλίου (11.00-13.00), στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός» στο Ναύπλιο, ανοίγει η έκθεση «Ο δικός μας Γιάννης Τσαρούχης – Εργα του από τις συλλογές του ΠΛΙ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή