Ποδόσφαιρο: Πόσες ζωές έχει ακόμα το Αμβούργο;

Ποδόσφαιρο: Πόσες ζωές έχει ακόμα το Αμβούργο;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Αμβούργο είναι η μοναδική ομάδα στη Γερμανία που δεν έχει υποβιβαστεί από την πρώτη κατηγορία. Η φράση αυτή δεσπόζει στο λήμμα της wikipedia για τη γερμανική ομάδα, αλλά όλα δείχνουν ότι σε λίγες εβδομάδες θα υποστεί επεξεργασία.

Τη γλίτωσε μία φορά στους αγώνες μπαράζ του 2014, δεύτερη ξανά στην ίδια διαδικασία το 2015, τρίτη πέρυσι με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος και φέτος, ψάχνει για τέταρτη φορά να ξεγελάσει τον υποβιβασμό. Το Αμβούργο βρίσκεται στην προτελευταία θέση και απέχει πέντε βαθμούς από τη 16η, που οδηγεί στην… αγαπημένη και γνώριμη διαδικασία των αγώνων μπαράζ, με την τρίτη ομάδα από τη βαθμολογία της δεύτερης κατηγορίας. Για ακόμη μία φορά, η ιστορική ομάδα, μοιάζει καταδικασμένη, αλλά από την περασμένη εβδομάδα βρήκε έναν λόγο να ελπίζει πάλι. Η ανατροπή του σκορ από 0-1 σε 3-2 κόντρα στη Σάλκε, ξύπνησε μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, όταν από το πουθενά οι «Δεινόσαυροι» έβρισκαν τον τρόπο να επιζούν. Φέτος, η κατάσταση μοιάζει να είναι μη αναστρέψιμη και ο μετεωρίτης του υποβιβασμού είναι πιο κοντά από ποτέ. Αλλωστε, ο σύλλογος κινείται μέσα σε μια γενικότερη παράνοια. Αρκετοί παίκτες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τη διοίκηση και τον προπονητή, ενώ και οι οπαδοί, τη μία απειλούν τους ποδοσφαιριστές με άγριες διαθέσεις και την άλλη τους αποθεώνουν.

Απομένουν πέντε αγώνες και στο «παιχνίδι» βρίσκονται ακόμη 15 βαθμοί. Χρόνος αρκετός για μία ομάδα που το έχει ξανακάνει και που για 99 χρόνια, από το 1919, αγωνίζεται πάντα στην ανώτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή