Ο Χάμιλτον… υποδέχεται τον Φέτελ στην Κίνα

Ο Χάμιλτον… υποδέχεται τον Φέτελ στην Κίνα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να… τριτώσει το καλό με τις νίκες του στο ξεκίνημα της νέας σεζόν θέλει ο Σεμπάστιαν Φέτελ, στοχεύοντας στην καρό σημαία και του γκραν πρι της Κίνας αύριο, στη Σαγκάη. Εκεί, όμως, οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ίσως είναι μεγαλύτερες.

Ο Γερμανός πιλότος της Φεράρι έχει απροσδόκητα νικήσει και στις δύο πρώτες κούρσες του 2018, αποκτώντας προβάδισμα 17 βαθμών από τον πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, αλλά το κινεζικό σιρκουί σαφώς ταιριάζει περισσότερο στον οδηγό της Μερσέντες. Ο Χάμιλτον έχει ήδη σημειώσει πέντε νίκες στην Κίνα, περιλαμβανομένης της περυσινής, και στα χθεσινά δοκιμαστικά ήταν πρώτος πρωί και απόγευμα, την ώρα που ο Φέτελ ήταν έκτος και τέταρτος αντιστοίχως. Αν, μάλιστα, ο Βρετανός είναι και σήμερα πρώτος στα προκριματικά, θα έχει επτά πόουλ ποζίσιον σε 12 χρόνια στο συγκεκριμένο γκραν πριν – σαν στο σπίτι του δηλαδή. Πάντως, ο έτερος οδηγός της «Σκουντερία», ο Κίμι Ράικονεν έδειξε ικανός χθες να αμφισβητήσει την παραδοσιακή κυριαρχία του Χάμιλτον στην Κίνα, πεισμωμένος ίσως και από την ατυχία του στο γκραν πρι του Μπαχρέιν πριν από έξι ημέρες. Ο Φινλανδός ήταν δεύτερος στα δοκιμαστικά και το πρωί και το απόγευμα, μπαίνοντας σφήνα ανάμεσα στις Μερσέντες του Χάμιλτον και του Βάλτερι Μπότας.

«Ηταν και η Φεράρι γρήγορη, και γενικά έδειξε μεγάλη ταχύτητα και η Ρεντ Μπουλ», παραδέχθηκε ο Χάμιλτον χθες: «Καλό είναι που βλέπουμε όλους τους χρόνους (των συνδιεκδικητών) τόσο κοντά, αλλά αυτό σημαίνει πως οφείλουμε να βάλουμε πραγματικά τα δυνατά μας. Χρειαζόμαστε να είναι όλοι στην ομάδα σε κορυφαία φόρμα αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς πρόκειται για κοινή προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο Φέτελ παραδέχθηκε ότι η Μερσέντες έχει το πάνω χέρι στην Κίνα, ευνοούμενη από τις ψυχρότερες συνθήκες εκεί σε σχέση με Μελβούρνη και Μπαχρέιν. «Νομίζω ότι οι δύο πρώτες κούρσες ήταν κάτι διαφορετικό. Θα είναι πολύ πιο δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί εδώ», δήλωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

«Αν δείτε όλες τις δοκιμές, η Μερσέντες μπαίνει ως φαβορί στον αγώνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε για διαφορετικό αποτέλεσμα. Αν κάνουμε σωστά την προετοιμασία μας, πετύχουμε τη σωστή ισορροπία στα μονοθέσια και τα βάλουμε όλα στη θέση τους, νομίζω πως θα έχουμε ένα καλό Σαββατοκύριακο, δεν βλέπω γιατί όχι», είπε με συγκρατημένη αισιοδοξία ο Φέτελ.

Οι καιρικές συνθήκες

Η πίστα των 5,4 χιλιομέτρων στη Σαγκάη είναι αρκετά γρήγορη, αλλά ο ψυχρός και (το απόγευμα) βροχερός καιρός, χθες, οδήγησε στην έξοδο αρκετών μονοθεσίων. Βροχή αναμενόταν και για τα σημερινά προκριματικά, ενώ ο αγώνας αύριο δεν θα έχει τέτοια προβλήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή