ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το αυξανόμενο χάος που επικρατεί στον Λευκό Οίκο απεικονίζει το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «TIME». Λίγο παραπάνω από ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2017, ο συνεργάτης του περιοδικού, Tim O’ Brien, είχε σχεδιάσει την αρχή της «καταιγίδας» στον Λευκό Οίκο, η οποία στο σημερινό τεύχος, έχει εξελιχθεί σε φουρτούνα, καθώς η στάθμη του νερού της βροχής έχει αυξηθεί... μέσα στο Γραφείο του Αμερικάνου Προέδρου.

 

 

Ο δημιουργός του εξωφύλλου δεν περίμενε να διαρκέσει η σύγχυση και επομένως να δημιουργήσει την συνέχεια του περσινού «Nothing to See Here». Τα σκάνδαλα, ωστόσο, και τα διαρκή περιστατικά γύρω από τον Λευκό Οίκο που συνέβησαν τον περασμένο χρόνο, παρακίνησαν τον O'Brien να... γεμίσει το εξώφυλλο με νερό, φέρνοντας την καταιγίδα μέσα στο Οβάλ γραφείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Tim O’ Brien δημιουργεί εξώφυλλα σαν κι αυτά. Η συνεργασία του με το περιοδικό TIME μετράει 29 χρόνια. Στα 95 χρόνια λειτουργίας του, είναι η έκτη φορά που ο καλλιτέχνης δημιουργεί εξώφυλλα αναφερόμενα σε προηγούμενα τεύχη, με πρώτο το «The Gun in America», το 1998.

«The Gun in America», 21/06/1968 – «The Gun in America», 06/07/1998

Γενικότερα ο καλλιτέχνης από το Μπρούκλιν έχει σχεδιάσει πάνω από 24 εξώφυλλα για το περιοδικό «TIME», με εύρος θεμάτων από την καθολική εκκλησία μέχρι τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, με δημοσιεύσεις ανά τον κόσμο. Μάλιστα, δύο από τα εξώφυλλά του για το εν λόγω περιοδικό, φυλάσσονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον.

«The Incredible Shrinking President», 07/06/1993 – «The Incredible Shrinking Ex-President» , 26/02/2001
 

«Bitter Pill» 04/03/2013 – «Obama Care», 19/01/2015

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ