Οι Eλληνες διεκδικούν μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Πάτρας

Οι Eλληνες διεκδικούν μετάλλια στο ευρωπαϊκό της Πάτρας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο την άνοδο στο βάθρο των «European Youth Championships & Trophy 2018», που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάτρα, θα χαράξουν ρότα σήμερα οι Έλληνες αθλητές που έχουν πλασαριστεί στην κορυφή του χρυσού στόλου των αγοριών. Στις τέσσερις πρώτες θέσεις υπάρχουν τρεις νεαροί ιστιοπλόοι μας, με μικρή διαφορά μεταξύ τους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διεκδικήσουν μετάλλια, σε ένα στίβο που οι διεθνείς κριτές τον χαρακτήρισαν «προκλητικό».

Στον στόλο των αγοριών την καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη έχει ο Αιμίλιος Μόνος (2ος με 28 β.π.) και ακολουθούν ο Δικαίος Κέρκουλας (3ος με 30 β.π.), ο Μανώλης Κόλλιας (4ος με 37 β.π.) και έβδομος ο Χαράλαμπος Σμυρνής με 57 β.π. Προηγείται ο Ιταλός, Σίζερ Μπαραμπίνο με 18 β.π., Στα κορίτσια, από ελληνικής πλευράς, ξεχωρίζει η Μελίνα Γκάρη είναι 11η με 94 β.π. Πρώτη στη γενική είναι η Ιταλίδα Τζόρτζια Τσινγκολάνι με 22 β.π. Οι αγώνες ολοκληρώνονται σήμερα και, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθούν τρεις ιστιοδρομίες.

Στη διοργάνωση της Πάτρας παίρνουν μέρος 320 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Αυτός, όμως, ο αγώνας θα αποτελέσει μόνο την αρχή για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της κλάσης των Laser στην Ελλάδα. Ήδη, η Ελληνική Κλάση των Laser διεκδίκησε και θα φέρει στη χώρα μας δύο σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Του χρόνου θα διεξαχθεί στην Αθήνα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για την κλάση των Στάνταρντ, ενώ το 2020 θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η αντίστοιχη διοργάνωση για την κλάση των Ράντιαλ, που θα μετρήσει για την ολυμπιακή πρόκριση.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή