Ο ΔΗΚΤΗΣ (15/04/18)

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιλέγει σύμβουλο για το «Ερρίκος Ντυνάν» η Τράπεζα Πειραιώς

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την Τράπεζα Πειραιώς ο σύμβουλος που θα εισηγηθεί τον τρόπο αποεπένδυσης της τράπεζας από το νοσηλευτήριο «Ημιθέα», της θυγατρικής δηλαδή που έχει το νοσηλευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν». Εργο του συμβούλου που θα επιλεγεί είναι να εισηγηθεί στη διοίκηση της τράπεζας το κατά πόσον είναι προτιμότερο να προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός ή να προκριθεί η διαδικασία της απευθείας κατάθεσης προσφορών από δυνητικούς επενδυτές. Η τελική επιλογή θα καθορίσει και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας, καθώς είναι σαφές ότι η απευθείας κατάθεση προσφορών μπορεί να επισπεύσει την πώληση, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τράπεζας Πειραιώς θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς να ανοίξει τη διαδικασία για την αποεπένδυση από τη συμμετοχή της στο «Ερρίκος Ντυνάν», συνδέεται και με τις πιέσεις που δέχονται οι τράπεζες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των stress tests. Η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» αποτελεί σημαντική κίνηση για τον κλάδο, που βρίσκεται σε φάση ανακατατάξεων μετά την είσοδο ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως το CVC Partners που εξαγόρασε το Metropolitan και το ΙΑΣΩ General, αλλά και τις προσπάθειες επανατοποθέτησης στην αγορά που πραγματοποιούνται από τους εγχώριους παίκτες –όμιλος Αποστολόπουλου και Υγεία– στον χώρο.

Ενα πρατήριο γεμάτο παρανομίες εντόπισαν οι ελεγκτές της εφορίας. Συγκεκριμένα, στο πρατήριο:

1. Δεν υπήρχε θεωρημένο βιβλίο παραλαβής και διακίνησης υγραερίου.

2. Δεν υπήρχαν δελτία παραλαβής, διακίνησης και σφράγισης, όσον αφορά τα καύσιμα (ο διαχειριστής ανέφερε ότι δεν γνώριζε για την υποχρέωση τήρησης αυτών).

3. Η φυσική βέργα μέτρησης στάθμης για το υγραέριο ήταν εκτός λειτουργίας.

4. Δεν επιδείχθηκε ο φάκελος της άδειας λειτουργίας.

5. Το τοπογραφικό διάγραμμα ανήκε σε άλλη οντότητα.

6. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του ελέγχου, εισήλθε στον χώρο του πρατηρίου βυτιοφόρο εφοδιασμένο με υγραέριο το οποίο δεν διέθετε συνοδευτικά στοιχεία διακίνησης παρά μόνον αυτό που αφορά τη διακίνηση εντός των εγκαταστάσεων

των ΕΛΠΕ.

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για το EquiFund

Αύριο 16 Απριλίου ξεκινά επισήμως τις δραστηριότητές του το EquiFund. Πρόκειται για ένα επενδυτικό ταμείο στο οποίο εναποτίθενται οι ελπίδες αυτής της χώρας για ανάκαμψη, κυρίως στο επίπεδο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με έμφαση στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι, ύψους 260 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κινητοποιήσουν επιπλέον 140 εκατ. ευρώ ιδιωτών, για να χρηματοδοτηθούν οι νέες TaxiBeat (σήμερα Beat) και Workable. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά το μεσημέρι στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βασικοί ομιλητές θα είναι ο CEO του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Πιερ Λουίτζι Γκίλιμπερτ και ο αν. υπ. Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης.

Η αγορά πολυτελών κατοικιών φέρνει κέρδη στις ΑΕΕΑΠ

Σε λίαν επικερδή δραστηριότητα τείνει να εξελιχθεί η είσοδος στον κλάδο των πολυτελών κατοικιών για την εισηγμένη επενδυτική εταιρεία ακινήτων Intercontinental International ΑΕΕΑΠ. Λίγους μήνες μετά την πώληση ακινήτου με σημαντικό κέρδος, η εταιρεία έχει ήδη γίνει αποδέκτρια πολύ ελκυστικών προσφορών αγοράς έτερου διαμερίσματος που απέκτησε τους τελευταίους τρεις μήνες και σκόπευε να εκμισθώσει, με αποτέλεσμα η διοίκηση να έχει πλέον «δεύτερες σκέψεις». Η εταιρεία έγινε η πρώτη που τοποθετήθηκε στην αγορά κατοικίας, προς το τέλος του 2017, καθώς απέκτησε ένα διαμέρισμα 194 τ.μ. σε πολυτελή πολυκατοικία, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφ. Βασ. Σοφίας 53 και Μαρασλή 1. Το κόστος του ακινήτου ανήλθε σε 370.000 ευρώ (αντικειμενική αξία 688.000 ευρώ). Στόχος ήταν η εκμίσθωση του ακινήτου, είτε στο πλαίσιο των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb είτε μακροχρόνια. Εντέλει το ακίνητο πουλήθηκε μόλις δύο μήνες μετά (στις 23 Φεβρουαρίου) αντί 500.000 ευρώ, δηλαδή με κέρδος 130.000 ευρώ, ή 35% επί της αρχικής επένδυσης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή