ΕΛΛΑΔΑ

Επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ελαφρώς αυξημένα είναι τα επίπεδα συγκέντρωσης της αφρικανικής σκόνης σήμερα Κυριακή με αποτέλεσμα η ορατότητα κυρίως πάνω από την Αττική - όπου το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο - να είναι αρκετά περιορισμένη. 

Η επανεμφάνιση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα σε συνδυασμό με τη συννεφιά καθιστά την ατμόσφαιρα αποπνικτική, ενώ μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις ευπαθείς μονάδες και ιδιαιτέρως σε όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. 

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Κυριακή: Συννεφιά και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τοπικού χαρακτήρα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και σημαντική υποχώρηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε σήμερα 15 Απριλίου 2018. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες οπότε και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 27, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 27 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στις βόρειες ακτές της Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Δείτε ΕΔΩ τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ. Ωστόσο, στην έξοδο του Πατραϊκού, στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου, στη θάλασσα των Κυθήρων και στα θαλάσσια τμήματα νότια της Πελοποννήσου το ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα αναμένεται να ενισχυθεί τοπικά στα επίπεδα των 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά και των 9 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από το μεσημέρι και μετά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ