To μήνυμα της Γεννηματά σε Βενιζέλο και η αναφορά για τον επόμενο ΠτΔ

To μήνυμα της Γεννηματά σε Βενιζέλο και η αναφορά για τον επόμενο ΠτΔ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφ’ όλης της ύλης» ήταν η ομιλία της κ. Γεννηματά στην σημερινή – πρώτη – συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Η πρόεδρος του νέου φορέα αναφέρθηκε εκ νέου στην στρατηγική του νέου φορέα. «Το Κίνημα οφείλει να αναδείξει ως ηγεμονεύουσα την προοδευτική πρόταση ως δύναμη αλλαγής και διακυβέρνησης. Να σπάσουμε τον κλοιό της απομόνωσης στον οποίο θέλουν να μας εγκλωβίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά θέτοντας τον πήχυ για τις επόμενες εκλογές. «Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Να μπορεί η παράταξη να παρέμβει και να οδηγήσει τις εξελίξεις» τόνισε προσθέτοντας την φράση – κλειδί «Είτε συμμετέχοντας στην κυβέρνηση, είτε όχι, ζήτημα για το οποίο η λαϊκή ετυμηγορία θα έχει τον πρώτο λόγο». Ουσιαστικά με αυτή την φράση επικύρωσε την αυτόνομη πορεία του νέου κόμματος μέχρι – τουλάχιστον – τις επόμενες εκλογές όπου θα εξεταστούν όλα τα σενάρια.

Μήνυμα σε Βενιζέλο

Η κ. Γεννηματά χρησιμοποίησε μία φράση που χρησιμοποιεί συχνά και ο Ευ. Βενιζέλος περί «στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» στέλνοντας ωστόσο μήνυμα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με όσα είπε στην σημερινή συνέντευξη του στο Βήμα περί «πολιτικής ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ». Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν έχει μιλήσει ποτέ για ίσες αποστάσεις καθώς «δεν υπάρχει μέτρο που να μετρά την πολιτική απόσταση». Στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημείωναν σχετικά πως κεντρικός στόχος είναι η αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ΝΔ είναι «στρατηγικός αντίπαλος». Επισήμανε ότι «Δεν είναι τυχαίο ότι στο όνομα της απαλλαγής από το ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί η ηγεσία της δεξιάς σε ένα δήθεν μέτωπο ευρωπαϊκών δυνάμεων, ενώ η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί σε ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη συντήρηση και ασκούν ασφυκτική πίεση η αλήθεια είναι στο χώρο μας» και τόνισε:

Εκλογικός νόμος και ΠτΔ

Αξιοσημείωτη η παρέμβαση της για τον εκλογικό νόμο και τον επόμενο ΠτΔ. Η κ. Γεννηματά έστειλε ουσιαστικά μήνυμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πως δεν μπορούν να καταστρώνουν «σχέδια επί χάρτου» για τις επόμενες εκλογές και τον επόμενο «πρώτο πολίτη της χώρας» υπολογίζοντας στο Κίνημα.«Ας μη βιάζονται, τίποτε δε θα γίνει αποσπασματικά και αποκομμένα από τις πολιτικές εξελίξεις» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Δεν είμαστε δεδομένοι ας το αντιληφθούν όλοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή