Σε άλλη «γραμμή» Καμμένος – Μαξίμου: Xαρακτηρίζει «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» το ΚΙΝΑΛ

Σε άλλη «γραμμή» Καμμένος – Μαξίμου: Xαρακτηρίζει «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ» το ΚΙΝΑΛ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ώρα που ένα μεγάλο κομμάτι της δημόσιας συζήτησης περιστρέφεται γύρω από τις μετεκλογικές συνεργασίες και τον ρόλο που μπορεί να παίξει σε αυτό το σκηνικό το νεότευκτο Κίνημα Αλλαγής, οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος επιλέγουν μία τελείως διαφορετική στρατηγική από εκείνη του Μαξίμου. Είναι γνωστό τοις πάσι πως κορυφαία κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα κάνουν αλλεπάλληλα «ανοίγματα» προς το νέο κεντροαριστερό κόμμα, μιλώντας για «προοδευτική συμμαχία» με φόντο το πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας. 

Σήμερα οι ΑΝΕΛ, σε διαφορετικό μήκος κύματος επέλεξαν να σηκώσουν πολύ ψηλά τον πήχυ της κριτικής χαρακτηρίζοντας το Κίνημα Αλλαγής «μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ». Αφορμή στάθηκε η επίθεση της Φώφης Γεννηματά από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος στον Πάνο Καμμένο. Αναλυόντας την «κακή διαχείριση» στα εθνικά θέματα η κ.Γεννηματά στοχοποίησε τον Υπουργό Αμυνας λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση αυτή καθώς, μεταξύ άλλων, ανέχεται, καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του υπουργού του».

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους ΑΝΕΛ. Δια της εκπροσώπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου, το συγκυβερνών κόμμα ταύτισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (αναφέρεται έτσι στη ανακοίνωση και όχι ως Κίνημα Αλλαγής) και χαρακτήρισε «αποτυχημένο το προσωπικό» που συμμετέχει στο νέο κόμμα. 

Αναλυτικά η σκληρή ανακοίνωση: 

«Σε πλήρη ταύτιση και σήμερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στους ίδιους άστοχους, βλακώδεις και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Πατρίδας μας και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου.Η κ. Γεννηματά και το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τον ελληνικό λαό με μια δήθεν «νέα» προσπάθεια που είναι όμως καταδικασμένη να την πάρει… ο άνεμος, αφού το ΑΦΜ μεν αλλάζει, το αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει παραμένει το ίδιο».

Η ανακοίνωση περιείχε επίθεση και στον Αδωνι Γεωργιάδη, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Realnews. Συγκεκριμένα αναφέρει πως: 

«Όσο για τον κ. Γεωργιάδη με τις συνεχείς επιθέσεις εναντίον του κ. Πάνου Καμμένου επενδύει αποκλειστικά και μόνο στην προσωπική του προβολή γιατί νομίζει ότι όχι απλώς συμπροεδρεύει, αλλά ότι προεδρεύει στη ΝΔ αντί του κ. Μητσοτάκη».

Eίναι προφανές πως οι ΑΝΕΛ εκτός από την διαφορετική οπτική στα εθνικά θέματα (Mακεδονικό αλλά και την κλιμάκωση της ρητορικής έναντι της τουρκικής επιθετικότητας) που δημιουργεί διαιρετική δομή εντός της συγκυβέρνησης, έχει τελείως διαφορετική άποψη και για το νεοσύστατο Κίνημα Αλλαγής, που τελευταία «πολιορκείται» στενά από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή