Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα της Ηλείας, όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά στη Φρίξα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία, ενώ στη γειτονική Αρχαία Ολυμπία έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα, υπό τον φόβο επέκτασης της φωτιάς.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδριτσαίνας – Κρετστένων, Διονύσης Μπαλιούκος, «τα μέτωπα της φωτιάς καίνε στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, που βρίσκεται απέναντι από την Αρχαία Ολυμπία».

Όπως πρόσθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκιλλουντίας, ενώ στη Φρίξα έχει σταματήσει εκεί που υπάρχει η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική».

Όμως, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Διονύσης Μπαλιούκος, «αυτό που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις.»

Σε επιφυλακή η Αρχαία Ολυμπία

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιος Κοτζάς, αναφέρει «η φωτιά είναι ορατή από εδώ, αλλά είναι μακριά».

Όμως, όπως σημειώνει, «εμείς είμαστε σε επιφυλακή, διότι πνέουν ισχυροί και για αυτό, τόσο ο δήμος, όσο και η Πυροσβεστική έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα».

Επίσης, ο δήμαρχος προσθέτει ότι «υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές στην Ολυμπιακή Ακαδημία και στον αρχαιολογικό χώρο, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς».

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Ηλεία στην περιοχή Σπιάντζα, κοντά στον Πύργο

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να προστατέψουν τα σπίτια του χωριού.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:40.

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)-1

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, για λόγους πολιτικής προστασίας ζητήθηκε να ληφθούν μέτρα και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)-2

(Πηγή φωτό: www.iliaweb.gr)

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)-3
Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)-4
Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Η φωτιά έφτασε στα σπίτια (φωτο-βίντεο)-5

Την ίδια ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στην περιοχή Ποταμιά Μεγαλόπολης Αρκαδίας όπου στις 14:20 εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή