ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση για το Σκοπιανό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Πρέπει να επιδιώκουμε αυξημένη πλειοψηφία, πρέπει να αποτυπωθεί μια ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και επανέλαβε ότι, θεωρεί «αναγκαίο να λέμε ότι έχουμε μπροστά μας μία ευκαιρία».

Αναφερόμενος στην ευκαιρία αυτήν, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «αναβάθμιση της Ελλάδας στα Βαλκάνια».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε πως «κάθε πλευρά βάζει το σύνολο των απαιτήσεών της, επειδή είμαστε στην κορύφωση των συζητήσεων».

Ερωτηθείς για το αν ο Πάνος Καμμένος θα είναι Υπουργός Άμυνας, εάν καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, απάντησε πως «το τι θα κάνει ο Πάνος Καμμένος την ώρα της ψηφοφορίας, θα το απαντήσει ο ίδιος».

Απαντώντας σε δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Καλημέρα Ελλάδα, χαρακτήρισε «χοντρό» να χρησιμοποιείται ο όρος «προδοσία», την ώρα που «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, γιατί το μόνο που πετυχαίνεις είναι να βάζεις επιχειρήματα στον αντίπαλο».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε ότι «χρειάζεται η μάξιμουμ συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων» και εξέφρασε τη λύπη του που «φωνές σαν του Άδωνη γυρίζουν πίσω τη ΝΔ, που εδώ και δέκα χρόνια είχε την ίδια πολιτική».

Κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις των βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επί του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ, είπε πως «όλους τους έχουμε ακούσει κι εγώ τους έχω σχολιάσει», όμως τόνισε, «να αναγνωρίσουμε στους ΑΝ.ΕΛ. ότι έχουν μία συνέπεια, ενώ στη ΝΔ δεν έχουν συνέπεια».

Σχετικά με το ζήτημα της διαπραγμάτευσης για την τέταρτη αξιολόγηση και τα όσα ακούγονται για επιπλέον μέτρα, είπε πως καλό θα είναι «να είμαστε προσεκτικοί, γιατί είμαστε στο τέλος του προγράμματος, το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο, γιατί θα οριστούν οι όροι εξόδου» και επιβεβαίωσε πως «τα μέτρα έχουν συμφωνηθεί από τη δεύτερη αξιολόγηση», διαβεβαιώνοντας πως «δεν έχει τεθεί θέμα επίσπευσης του αφορολόγητου».

Τέλος, σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε πως οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019 θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνουν και οι βουλευτικές με απλή αναλογική, απάντησε πως «μακάρι να μπορούσε να επιτευχθεί», όμως, «αυτό που θα φέρουμε προς ψήφιση είναι η απλά αναλογική στις δημοτικές εκλογές».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ