Μποζντάγ: Δεν είμαστε με κανέναν στη Συρία

Μποζντάγ: Δεν είμαστε με κανέναν στη Συρία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία δεν είναι υπέρ μίας χώρας ούτε εναντίον κάποιας άλλης στη Συρία και η πολιτική της στην περιοχή είναι διαφορετική από εκείνη του Ιράν, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, που είναι και κυβερνητικός εκπρόσωπος, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για ένα σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε πως η υποστήριξη της Τουρκίας στα πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Συρίας έδειξε ότι «διαχώρισε τη θέση της» από τη Ρωσία.

«Η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία δεν είναι να είναι υπέρ μίας χώρας ή εναντίον μιας άλλης. Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία», δήλωσε ο Μποζντάγ στους δημοσιογράφους στο Κατάρ.

«Δεν έχουμε κοινή στάση με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο θέμα των YPG, η θέση της Τουρκίας δεν έχει αλλάξει. Είμαστε επίσης εναντίον της άνευ όρων υποστήριξης του (συριακού) καθεστώτος και διαφωνούμε με το Ιράν και τη Ρωσία για αυτό», είπε.

Ο Μποζντάγ είπε πως η Τουρκία δεν διστάζει να συνεργάζεται με οποιαδήποτε χώρα προασπίζεται «σωστές αρχές» στη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή