ΚΟΣΜΟΣ

O ξένος Τύπος για την απόπειρα γκρεμίσματος του αγάλματος του Τρούμαν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της απόπειρας ομάδας διαδηλωτών να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν, στο πλαίσιο του φοιτητικού και μαθητικού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου για τη Συρία, στο κέντρο της Αθήνας.

«Έλληνες κομμουνιστές προσπαθούν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν σε διαδήλωση για τη Συρία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος του πρακτορείου Reuters, το οποίο τονίζει ότι η απόπειρα γκρεμίσματος του αγάλματος έγινε από οπαδούς του ΚΚΕ.

Επιπλέον, το πρακτορείο σημειώνει ότι το άγαλμα του 33ου και πρώτου μεταπολεμικού προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί συχνό στόχο διαδηλωτών, έχοντας υπάρξει πολλές φορές θύμα βανδαλισμού, ως σύμβολο του «αμερικανικού ιμπεριαλισμού» στην Ελλάδα.

Την είδηση αναπαρήγαγαν ειδησεογραφικά μέσα από όλες τις άκρες του κόσμου, από το Sputnik International μέχρι το Arab News, και από το Business Insider μέχρι την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, κάνοντας σχεδόν όλα λόγο για Έλληνες κομμουνιστές που επιχείρησαν να «αποκαθηλώσουν» το άγαλμα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ