Κουίζ πατριδογνωσίας για τη «Μακεδονία» στους ΝΥΤ

Κουίζ πατριδογνωσίας για τη «Μακεδονία» στους ΝΥΤ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον περίεργο και με αρκετές υποτιμητικές αναφορές για την αντιπαράθεση Ελλάδας – Σκοπίων είναι το διαδραστικό κουίζ… πατριδογνωσίας που δημοσιεύουν οι New York Times και το οποίο, αυτήν την εβδομάδα, αφορά στη FYROM.

Ο αναγνώστης  καλείται αρχικά να αναγνωρίσει στον διαδραστικό χάρτη ποια χώρα είναι η αποκαλούμενη ως «Μακεδονία» (οι άλλες υποψήφιες είναι η Τσεχία, η Ρουμανία, και η Λιθουανία), και αφού κάνει τη σωστή επιλογή διαβάζει ότι «ευρισκόμενη ακριβώς στα βόρεια της Ελλάδας, η «Μακεδονία» έχει πληθυσμό 2,1 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Και ακολούθως το κουίζ εξετάζει το χρήστη σε διάφορες κατηγορίες.

Στην κατηγορία Γεωγραφία, για παράδειγμα, ο χρήστης καλείται να βρει την πρωτεύουσα της FYROM.

Στο εισαγωγικό κείμενο της ερώτησης σημειώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να ανανεώσει «την όψη των κτιρίων της πρωτεύουσας είχε σκοπό να ανακτήσει την ιδιοκτησία της ιστορίας της Μακεδονίας».

Κουίζ πατριδογνωσίας για τη «Μακεδονία» στους ΝΥΤ-1

Προστίθεται ωστόσο ότι αυτό το λίφτινγκ της πρωτεύουσας «έφθασε τελικά να δημιουργήσει, μάλλον, την πλέον κιτς πρωτεύουσα του πλανήτη».

Επιπλέον, στην κατηγορία Πολιτική ο χρήστης ερωτάται αν γνωρίζει ποιες είναι οι κυριότερες αιτίες της διαμάχης μεταξύ της «Μακεδονίας» και της Ελλάδας. Με σκοπό να είναι χιουμοριστικές, οι προτεινόμενες επιλογές περιέχουν μεταξύ άλλων τα … ναυτικά γυμνάσια στις Πρέσπες αλλά και το ποια χώρα έχει πιο νόστιμο μουσακά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή