Ζάεφ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το θέμα της ονομασίας

Ζάεφ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το θέμα της ονομασίας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «MIA», ο Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση για την πορεία των συνομιλιών για το θέμα της ονομασίας, επειδή, όπως είπε, στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ελλάδας και της πΓΔΜ στην Αχρίδα δεν σημειώθηκε κάποια ιδιαίτερη πρόοδος.

«Πιθανότατα θα έχουμε συναντήσεις, ανταλλαγή ενημέρωσης, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών και εκ μέρους μου, με τον Πρόεδρο της χώρας και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, επειδή αυτοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που να αποτελεί λόγο για συνάντηση πολιτικών αρχηγών. Το σεβόμαστε αυτό. Για μας είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι και να μοιραστούμε ιδέες για τα επόμενα στρατηγικά βήματα», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το πρακτορείο και πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι, όχι μόνο ενημέρωση, αλλά και διαβουλεύσεις για την στρατηγική και τις κινήσεις της χώρας, ώστε να επιτευχθεί εθνική ενότητα και συναίνεση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή