Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής ο Αρ. Φωκάς

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας Βουλής ο Αρ. Φωκάς

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή, με καθυστέρηση, εκφρασθείσα εγγράφως, προσπάθεια του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αρ. Φωκά να «απολογηθεί» για την εμπλοκή του σε περιστατικό υβριστικής προς το Κοινοβούλιο εκδήλωσης δεν απέτρεψε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φωκάς, όπως κατεγράφη και από τηλεοπτικές κάμερες, όχι μόνο ήταν παρών, αλλά φαινόταν και να επιδοκιμάζει ακραία και υβριστικά προς το Κοινοβούλιο συνθήματα οπαδών του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου τους το Σάββατο. Εκτοτε, και μέσω συνεντεύξεών του, ουσιαστικά δεν έδειξε να μετανιώνει για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του.

Χθες, καθώς έγιναν γνωστές πληροφορίες ότι στη διάσκεψη των προέδρων, που θα συνεκαλείτο με αντικείμενο ζητήματα προγραμματισμού του έργου της Βουλής, θα ετίθετο το ζήτημα της επίμαχης συμπεριφοράς του, ο βουλευτής της Ε.Κ. έσπευσε να στείλει επιστολή «απολογητικού χαρακτήρα», στην οποία σημειώνει: «Σέβομαι τη Βουλή και την ιστορία της. Εκανα το λάθος να μην αντιδράσω αποτρέποντας φιλάθλους που φώναζαν ακραία συνθήματα». Ωστόσο, όπως ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής, η υπόθεση δεν έκλεισε: αντιθέτως επελέγη να παραπεμφθεί το ζήτημά του στη σημερινή, προγραμματισμένη για άλλες υποθέσεις, συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε να κληθεί ο κ. Φωκάς στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προκειμένου να δώσει τις εξηγήσεις που θεωρεί ότι πρέπει να δώσει. Δεν θέλαμε να περάσει το θέμα χωρίς συζήτηση. (Πρέπει) να υπάρξει αποδοκιμασία του συμβάντος», είπε ο κ. Βούτσης. Σημειώνεται ότι ευθεία αποδοκιμασία της εν λόγω συμπεριφοράς δεν υπήρξε ούτε από το κόμμα του κ. Φωκά.

Νωρίτερα χθες το πρωί, ο τέως βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γ. Καρράς, σε επιστολή του προς τον κ. Βούτση, επισήμανε: «Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση του κόμματος στο οποίο ανήκει ο συνάδελφος που να στηλιτεύει τη συμπεριφορά του, ώστε να λογιστεί ως μερική αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Βουλής, παρακαλώ να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και στον Κανονισμό της Βουλής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή