Περιπολίες του Λιμενικού στην περιοχή γύρω από τους Φούρνους

Περιπολίες του Λιμενικού στην περιοχή γύρω από τους Φούρνους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπολίες στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τις βραχονησίδες όπου πριν από λίγες ημέρες ομάδα νεαρών ανέβασε την ελληνική σημαία πραγματοποιούν διαρκώς σκάφη του Λιμενικού.

Στόχος, όπως αναφέρουν πηγές του Σώματος, είναι να αποφευχθούν οποιαδήποτε παρόμοια περιστατικά, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να δυναμιτίσουν το κλίμα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας.

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσο οι σημαίες που υψώθηκαν εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο δημοσιογράφος του samostimes.gr Μιχάλης Σβαρνιάς βρέθηκε στην περιοχή με ιδιωτικό σκάφος και επιχείρησε να προσεγγίσει τις δύο βραχονησίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι σημαίες παραμένουν στον ιστό τους ή έχουν κατέβει.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται».

Περιπολίες του Λιμενικού στην περιοχή γύρω από τους Φούρνους-1

Ερωτηθείς σχετικά με τις σημαίες, ο κ. Σβαρνιάς ανέφερε ότι στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς διακρινόταν η σημαία στον ιστό της, ωστόσο στο Μικρό Ανθρωποφά δεν μπορούσε να διακρίνει τη σημαία γιατί βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά της βραχονησίδας. Επικαλέστηκε ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων, που αναφέρουν ότι η σημαία δεν υπάρχει πια στον ιστό, αλλά δεν γνωρίζουν αν κάποιος την κατέβασε. Όσον αφορά τους κατοίκους των παρακείμενων νησιών, και ειδικά των Φούρνων, σημείωσε ότι αρχικά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των νεαρών, που δεν έγινε κρυφά αλλά σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, ωστόσο το αρχικά πανηγυρικό κλίμα έχει αρχίσει πλέον να περιορίζεται, και έχει δώσει τη θέση του στον προβληματισμό, καθώς οι νησιώτες της περιοχής επισκέπτονται συχνά τις βραχονησίδες, καθώς έχουν ζώα εκεί, μαζεύουν χόρτα, κυνηγούν ή ψαρεύουν στη γύρω περιοχή.

«Φοβούνται μήπως συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ίμια, μην τους κοπεί η δραστηριότητα. Ειδικά μετά την παρουσία του λιμενικού που δεν αφήνει να προσεγγίσεις εύκολα» σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή