Με σημαντικές καθυστερήσεις κλείνουν οι πύλες εισόδου

Με σημαντικές καθυστερήσεις κλείνουν οι πύλες εισόδου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμούς χελώνας κλείνουν οι πύλες εισόδου – εξόδου στους σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, όπου από τους συνολικά 65 σταθμούς μόλις 31 διαθέτουν κλειστές πύλες. Την ίδια στιγμή όμως και παρά την καθυστέρηση με την οποία «κλείνει» το σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τους συγκοινωνιακούς φορείς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στον Μάρτιο, οπότε και έκλεισε η πλειονότητα των σταθμών, ο ρυθμός αύξησης των εσόδων κινήθηκε ανοδικά με διψήφιο ποσοστό. Πρόκειται για τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα γραφής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ωστόσο υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί αστρονομική εκτόξευση των εσόδων για να καλύψει την απώλεια που δημιούργησε η λαθρεπιβίβαση των τελευταίων μηνών, στην οποία ακόμη δεν έχει μπει τέλος.

Πέραν των σταθμών που παραμένουν «ανοικτοί», ακόμη και οι κλειστοί σταθμοί διαθέτουν τουλάχιστον μία πύλη εισόδου – εξόδου ανοικτή. Αυτή είναι σχεδιασμένη για τη διέλευση ΑμΕΑ και ανέργων, οι οποίοι λαμβάνουν με σημαντική καθυστέρηση τις κάρτες ελεύθερης διέλευσης. Στελέχη του ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε προβλήματα της εταιρείας που έχει αναλάβει την έκδοση των καρτών – οι κάρτες στην πλειονότητά τους έχουν σταλεί στους δικαιούχους και μένει η ενεργοποίησή τους. Η δεύτερη εκκρεμότητα του ΟΑΣΑ που μένει να ολοκληρωθεί είναι η αναβάθμιση των παλαιών αυτόματων μηχανημάτων έκδοσης εισιτηρίων, καθώς τα νέα μηχανήματα δεν επαρκούν αριθμητικά για την εξυπηρέτηση του όγκου των επιβατών.

Η πλειονότητα των σταθμών που παραμένει ανοικτή αφορά στο δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (γραμμή 1) με κυριότερη αιτία, κατά πληροφορίες, το περιορισμένο προσωπικό. Δεν επαρκεί ο αριθμός των σταθμαρχών που θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πρώτων ημερών εφαρμογής του συστήματος με τις πύλες κλειστές. Συνολικά, το δίκτυο του ηλεκτρικού (γραμμή 1) από τον Πειραιά έως την Κηφισιά διαθέτει 24 σταθμούς. Από αυτούς μόλις τέσσερις έχουν «κλείσει» τις πύλες τους (Ταύρος, Αγιος Νικόλαος, ΚΑΤ και Μαρούσι).

Βελτιωμένη η κατάσταση στο μετρό, όπου από τους συνολικά 41 σταθμούς που διαθέτουν οι δύο γραμμές (2 και 3) κλειστές πύλες διαθέτουν σήμερα 27. Στη γραμμή 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) έχουν κλείσει 14 από τις 20 πύλες στους σταθμούς: Ανθούπολη, Αγιος Αντώνιος, Σεπόλια, Σταθμός Λαρίσης, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Νέος Κόσμος, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Δημήτριος, Ελληνικό, Συγγρού-Φιξ, Δάφνη, Πανεπιστήμιο. Στη γραμμή 3 (Αγία Μαρίνα – Αεροδρόμιο) ενεργοποιημένες πύλες εισόδου και εξόδου διαθέτουν 13 από τους συνολικά 21 σταθμούς: Αγία Μαρίνα, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Πανόρμου, Κατεχάκη, Εθν. Αμυνα, Χαλάνδρι, Δουκ. Πλακεντίας, Αεροδρόμιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή