Απανωτά πλήγματα για τον ΠΑΟ

Απανωτά πλήγματα για τον ΠΑΟ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομοβροντία-σοκ από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ο Παναθηναϊκός δέχθηκε απανωτά πλήγματα από τρεις διαδοχικές αφαιρέσεις 3 βαθμών για τις υποθέσεις των Εσιέν, Λέτο, Τοτσέ και υποχρεώνεται να τακτοποιήσει άμεσα την οφειλή του για να του επιστραφούν οι βαθμοί και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η είδηση προκάλεσε την επίσκεψη περίπου 40 οπαδών της ομάδας έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ την ώρα της συνεδρίασης του Δ.Σ., όπου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και χρειάστηκε η παρέμβαση του Βασίλη Κωνσταντίνου για να αποχωρήσουν, έχοντας πάρει τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί και ο κίνδυνος θα απομακρυνθεί.

Την ίδια θέση εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η ομάδα: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις οφειλές που αντιστοιχούν σε δόσεις βάσει των διακανονισμών που έχουν γίνει με Λέτο και Εσιέν και εξόφληση του Τοτσέ. Aμεσα προχωρά σε εξόφληση των δόσεών τους προκειμένου να γίνει άρση της ποινής». Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο Β. Κωνσταντίνου έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις: «Ο Παναθηναϊκός θα βρει και θα δώσει αυτά τα ποσά για να μην υποβιβαστεί, αλλά χρειάζεται και λίγος χρόνος. Μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος βάζει λεφτά, δεν βάζει κανείς άλλος. Κάνουμε μεγάλες προσπάθειες και ελπίζουμε ότι όλες οι ομάδες θα καταλάβουν πως ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος σύλλογος που τον χρειάζεται η Σούπερ Λιγκ. Πολλές ομάδες, άλλωστε, τον βλέπουν ως μπροστάρη για το τηλεοπτικό συμβόλαιο». Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ταξίδι του στα Εμιράτα για τα χρήματα από τη μεταγραφή του Μπεργκ δεν έφερε κάτι καινούργιο, παρά μόνο την επιβεβαίωση της πίεσης στην Αλ Αϊν από FIFA και UEFA.

Τα χρήματα που απαιτούνται για να μην αφαιρεθούν οι 9 β. από τις προσφυγές των τριών πρώην «πράσινων», πρέπει να καταβληθούν, όπως και στην περίπτωση του Βέμερ, το αργότερο μέχρι την άλλη Παρασκευή. Το ποσό είναι πιο διαχειρίσιμο σε σχέση με τις 500.000 ευρώ του Βέμερ, καθώς με 19.000 ευρώ εξοφλείται ο Τοτσέ, ενώ οι Εσιέν και Λέτο διεκδικούν μόνο τις καθυστερημένες δόσεις, περίπου 200.000 ευρώ ο Γκανέζος και άλλες 50.000 ο Αργεντινός. Το πρόβλημα είναι ότι αυτές είναι μόνο τέσσερις από τις πολλές περιπτώσεις που παραμένουν ανοικτές…

• Διέψευσε η ΠΑΕ δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το ξένο fund με έδρα την Ελβετία έχει καταθέσει πρόταση ύψους 40,75 εκατ. ευρώ για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γιάννης Αλαφούζος την απέρριψε ζητώντας 13 εκατ. παραπάνω. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρόταση ήταν 13 εκατ. για τον ίδιο, 7,5 εκατ. για το «Γ. Καλαφάτης» και 20 εκατ. για την επόμενη περίοδο, ενώ δεν θα διεκδικηθούν τα 7 εκατ. από το δεσμευμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ομάδας. Oπως τονίζεται από τη διοίκηση, «δεν υπάρχει τίποτα για ξένους επιχειρηματίες και ενδιαφέρον για την ΠΑΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή