Πρόσωπα της Τρίτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό Concorso Internazionale Giancarlo Facchinetti στην Ιταλία απέσπασε ο 34χρονος Ελληνας μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός (φωτ.). Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας με έργα συνθετών του 20ού και 21ου αιώνα. Ο Γιώργος Μπαλατσινός διακρίθηκε μεταξύ 128 διαγωνιζομένων υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο. Ζει μόνιμα στην Ελβετία από το 2003. Από το 2010 μέχρι σήμερα, υπηρετεί ως αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νέων του Καντονιού της Βέρνης της Ελβετίας, ενώ από το 2017 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας δωματίου Sinfonietta Mosaique.

(…) Στο θέατρο θα μεταφερθούν «Τα απομεινάρια μιας μέρας» του νομπελίστα Καζούο Ισιγκούρο (φωτ.), μετά το πέρασμα 25 χρόνων από την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου το οποίο χάρισε στον Ισιγκούρο το βραβείο Μπούκερ. Για τη μεταφορά του βιβλίου, που αποτελεί ένα χρονικό των αναμνήσεων του μπάτλερ Στίβενς (τον οποίο υποδυόταν ο Αντονι Χόπκινς στην ταινία) στο αρχοντικό Ντάρλινγκτον Χολ και την επανένωσή του με την οικονόμο του σπιτιού Μις Κέντον (Εμμα Τόμσον), ο διάσημος συγγραφέας θα συνεργαστεί με τον ταλαντούχο θεατρικό συγγραφέα Μπάρνεϊ Νόρις.

(…) Για τη μάχη που έδωσε με την ασθένεια της διπολικής διαταραχής μίλησε η Μαράια Κάρεϊ (φωτ.) στο αμερικανικό περιοδικό People. Η διάσημη τραγουδίστρια είπε ότι ανακάλυψε την πάθησή της το 2001 και μέχρι πρόσφατα ζούσε με το βάρος του στίγματος που θα επέφερε η δημοσιοποίηση της ασθένειάς της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή