Ο ΔΗΚΤΗΣ (17/04/18)

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφέθηκε ελεύθερος ο Δημ. Μαρινόπουλος

Η διαμάχη της οικογένειας Μαρινόπουλου με τον επιχειρηματία Θεόδωρο Καρυπίδη, άλλοτε συνεταίρο της και κατόπιν εχθρό της, έχει μάλλον μετατραπεί σε σίριαλ, με τη μία πλευρά να διεκδικεί χρήματα από την άλλη. Η δικαστική διαμάχη των δύο πλευρών είχε χθες ως συνέπεια την προσαγωγή του κ. Δημήτρη Μαρινόπουλου (γιου του Λεωνίδα Μαρινόπουλου), καθώς αρνήθηκε να δώσει όρκο, προκειμένου να επιβεβαιώσει κατάλογο προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων. Σημειώνεται ότι αυτό γίνεται όταν κάποιος θεωρείται οφειλέτης και υπάρχει απόφαση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων υπέρ του δανειστή. Εν προκειμένω, πρόκειται για απόφαση που είχε εκδοθεί υπέρ της πλευράς Καρυπίδη, αλλά η οποία έχει προσβληθεί στο Εφετείο και η υπόθεση δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

Αργά το βράδυ, με απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών, ο κ. Μαρινόπουλος αφέθηκε ελεύθερος.

Η αξιοκρατία, το ΣΔΟΕ και ο… Λάκι Λουτσιάνο

Τις τοποθετήσεις αποφοίτου της Σχολής Εμποροπλοιάρχων ως διευθυντή και αποφοίτου της Γεωργικής Σχολής Μηχανημάτων ως προϊσταμένου τμήματος στο ΣΔΟΕ, επικαλέσθηκε ο βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, χθες, σε επίκαιρη ερώτησή του για να αμφισβητήσει την αξιοκρατική στελέχωση του Σώματος και την κυβερνητική προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής. Και τι πήρε ως απάντηση από τον κ. Τσακαλώτο; Περίπου ότι δεν δικαιούται να μιλάει η Ν.Δ., γιατί το να κατηγορεί την κυβέρνηση για πελατειακό κράτος, είναι σαν να να μας κατηγορεί ο Λάκι Λουτσιάνο για έλλειψη εντιμότητας. Το the point, που λένε και στην Πρέβεζα.

Στο ΣτΕ οι δικηγόροι για τις ασφαλιστικές εισφορές

Στο ΣτΕ κατά των εγκυκλίων του υφ. Εργασίας αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολουμένων και των επαγγελματιών, προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ζητώντας να ακυρωθούν ως παράνομες και αντισυνταγματικές. Οπως επισημαίνει ο ΔΣΑ, «η διοίκηση προσθέτει νέα ασφαλιστικά βάρη σε σχέση με όσα έχουν νομοθετηθεί, με την προσθήκη σε αυτήν των εισφορών του προηγούμενου έτους». Για τη συνταγματικότητα των ζητημάτων αναμένεται η κρίση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Οι μνηστήρες για την αγορά της IBG

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον σύμβουλο πώλησης, την ΕΥ, η λίστα των επενδυτών που προκρίνονται για την αγορά της επενδυτικής τράπεζας (IBG). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διψήφιο αριθμό ενδιαφερομένων επενδυτών, μεταξύ των οποίων τρία τουλάχιστον ελληνικά σχήματα. Στα ονόματα που ακούγονται, περιλαμβάνονται η κινεζική Fosun, η Barniveld Enterprises (όμιλος Βαρδινογιάννη), η Praxia Bank (πρώην Credicom), το fund Farallon, η AXIA Ventures, το Tosca Fund Asset Management κ.ά. Το σχέδιο υλοποιεί η Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της «Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας».

Την EDS στη FYROM εξαγόρασε η ΔΕΗ

Την εξαγορά της εταιρείας εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ΕDS, με έδρα τα Σκόπια, έναντι τιμήματος 4,8 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στη χθεσινή του συνεδρίαση. Η εξαγορά, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, εντάσσεται στη στρατηγική διεθνοποίησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της, και ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου επιδιώκει να καταστεί ηγετική δύναμη, ενόψει και της επερχόμενης ενοποίησης των αγορών ενέργειας που προωθεί η Ε.Ε. Ο όμιλος EDS ιδρύθηκε το 2012 και έχει θυγατρικές στη Σερβία, στη Σλοβακία και στο Κόσσοβο. Είναι μέλος του Ουγγρικού Χρηματιστηρίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (HUPX) και διαθέτει άδειες εμπορίας (trading) ηλεκτρικής ενέργειας στη Σερβία, στο Κόσσοβο, στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην Ουγγαρία. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της περιλαμβάνει το 40% των εταιρειών με περισσότερους από 50 υπαλλήλους, για τις οποίες διαθέτει ισχύ 320 MW.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή