NEWSLETTER

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πορεία 31 ετών

Για την πολύχρονη πορεία του λογοτεχνικού περιοδικού «Εντευκτήριο» και το πρόσφατο 114ο τεύχος του μιλάει απόψε ο εκδότης του Γιώργος Κορδομενίδης στο βιβλιοπωλείο Booktalks στο Παλαιό Φάληρο (Αρτέμιδος 47 και Αγίου Αλεξάνδρου) στις 7 μ.μ. Το «Εντευκτήριο» έχει μια σταθερή πορεία 31 ετών, εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και έχει ξεχωρίσει για την ποιότητα της ύλης του και την ανάδειξη νέων λογοτεχνικών φωνών.

Εκδηλώσεις λόγου

Αφιερωμένος στη νεοελληνική λογοτεχνία είναι ο τρίτος κύκλος εκδηλώσεων λόγου της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Από τις 20 έως τις 25 Απριλίου θα αναλυθούν πτυχές των έργων των Τάκη Παπατσώνη, Γιώργου Ιωάννου, Γιώργη Παυλόπουλου και Διονύσιου Σολωμού υπό την επιμέλεια του προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ Σταύρου Ζουμπουλάκη. Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο ισόγειο της βιβλιοθήκης με την παρουσίαση του κριτικού και δοκιμιακού έργου του Τάκη Παπατσώνη από τους Γιάννη Δημητρακάκη, Βασίλη Μακρυδήμα, Βασίλη Βασιλειάδη και Βασίλη Λέτσιο.

Μεγάλα… παιδιά

Σε δικό της περίπτερο, στο νούμερο 14 της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενηθεί φέτος η Παιδική Γωνιά της έκθεσης βιβλίου με 105 εκδηλώσεις συνολικά και 136 δημιουργούς για τα παιδιά, τους εφήβους, τους γονείς και βέβαια τους εκπαιδευτικούς. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική εικονογράφηση και μία «λαχταριστή» για τη γαλλική ζαχαροπλαστική, ενώ την τιμητική του θα έχει ο «Μικρός Πρίγκιπας» με μια αίθουσα αφιερωμένη στον πλανήτη και τις ιστορίες του.

Κατά Τραμπ

Hδη μπεστ σέλερ το βιβλίο του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόουμι με τίτλο «A higher loyalty. Truth, Lies, and Leadership», το οποίο παρομοιάζει, μεταξύ άλλων, τις πρακτικές και το ύφος του Ντόναλντ Τραμπ με εκείνα αρχηγού μαφίας, βγαίνει σήμερα στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του. Το βιβλίο είναι ήδη το πρώτο σε ζήτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Amazon και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία έχουν παραγγείλει περισσότερα από το συνηθισμένο αντίτυπα αναμένοντας από τον κόσμο να κάνει ουρές για να διαβάσει τις 290 σελίδες του Κόουμι, τον οποίο έχει «στολίσει» με διάφορα επίθετα ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή