Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Το βιβλίο του ιστορικού Σωτήρη Ριζά «Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η Ελλάδα από τον Εμφύλιο στη Μεταπολίτευση» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται σήμερα (9 μ.μ.) στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

• Ομιλία με θέμα «Η προέλευση και η εξέλιξη του ανθρώπου από καταβολής κόσμου» δίνει σήμερα (7 μ.μ.) ο δρ Αντώνης Μπαρτσιώκας, αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Οθωνος 100, Κηφισιά). Είσοδος ελεύθερη.

• Εγκαινιάζεται σήμερα (8 μ.μ.) η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Νέσκε με τίτλο «Ο φόβος φυλάει τα έρημα» στον χώρο τέχνης ArteVisione (Πηλίου 5, πλησίον πλ. Κολιάτσου). Επιμέλεια: Ανδρέας Ιωαννίδης.

• Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου  διοργανώνει αναδρομική έκθεση ζωγραφικής προς τιμήν του αείμνηστου ζωγράφου Γιώργου Κουζούνη (1922-1998) στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος). Εγκαίνια σήμερα, 8 μ.μ. Διάρκεια έως 6 Μαΐου.

• Η παράσταση «Μετά την πρόβα» βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ινγκμαρ Μπέργκμαν ανεβαίνει από σήμερα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» σε σκηνοθεσία του Περικλή Μουστάκη. Πρωταγωνιστούν, οι Περικλής Μουστάκης, Μαρία Ναυπλιώτου και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή