Απειλή για τη διεξαγωγή των αγώνων το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών

Απειλή για τη διεξαγωγή των αγώνων το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μετωπική σύγκρουση που απειλεί τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής εξελίσσεται η κύρωση του νέου κώδικα ιπποδρομιών (Κ.Ι.) που επιθυμεί η διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ). Μετά τον ΟΠΑΠ, και η Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) καταγγέλλει το σχέδιο του νέου Κ.Ι. η οποία τον θεωρεί μεροληπτικό, ότι οδηγεί σε «κυνήγι μαγισσών» και εν τέλει αναποτελεσματικό.

Ειδικότερα η ΕΙΔΙΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για κυνήγι μαγισσών» που συντελείται από τη ΦΕΕ στην ιπποδρομιακή κοινότητα και στο οποίο η ίδια και τα μέλη της δεν θέλουν να συμβάλουν. Αρνείται μάλιστα να συμμετάσχει στη διαβούλευση του σχετικού Κ.Ι., που θέλει να θέσει σε ισχύ η νέα διοίκηση της ΦΕΕ. «Τα μέλη του Δ.Σ. έχοντας μελετήσει το εν λόγω προσχέδιο του κώδικα, κατέληξαν εύκολα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο κείμενο που σε πολλά σημεία προσβάλλει την ιδιοκτησία στο σύνολό της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΔΙΕ.

Σύμφωνα με την Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων, ο προτεινόμενος Κ.Ι. αφήνει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο εφαρμογής του στην πράξη αλλά και για την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και αμεροληψίας. «Οταν όμως ο ελεγκτής είναι συγχρόνως και ελεγχόμενος και τα όργανα του ελεγκτή –οι επιτροπές– έχουν ανεξέλεγκτη δύναμη από τον Κώδικα Ιπποδρομιών τότε: Η ΕΙΔΙΕ βροντοφωνάζει ΩΣ ΕΔΩ!», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους εμπλεκoμένους, με τον νέο Κ.Ι. επιτρέπεται ένας κτηνίατρος να ελέγχει την αξιοπιστία των ίππων αλλά ταυτόχρονα να παρέχει υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες ίππων.

Η αντίδραση αυτή έρχεται λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δημοσιοποίηση αντίστοιχης ανακοίνωσης από την πλευρά της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, της «Ιπποδρομίες Α.Ε». Η τελευταία, στο ίδιο καταγγελτικό ύφος, εξέφραζε την κατηγορηματική της αντίθεση στον προωθούμενο Κ.Ι. και ότι η ισχύς του θα θέσει θέμα ακεραιότητας της ιπποδρομιακής δραστηριότητας. «Το πολυσέλιδο σχέδιο του νέου Κ.Ι., που κοινοποιήθηκε από τη διοίκηση της ΦΕΕ στην Ιπποδρομίες Α.Ε. και την ιπποδρομιακή κοινότητα την 11η Απριλίου 2018, προωθεί αλλαγές που αντιβαίνουν και ξεπερνούν τα όσα ορίζει το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν. 4172/2013 και 4338/2015)», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΑΠ, η ΦΕΕ επιχειρεί να αναλάβει ρόλο διοργανωτή των ιπποδρομιών, ξεπερνώντας τα όρια που θέτει η σχετική νομοθεσία. Επίσης, την κατηγορεί ότι επιχειρεί να φέρει έναν Κ.Ι. εν κρυπτώ από τους άμεσα ενδιαφερομένους, που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή