Κύπελλο: ΑΕΚ και ΑΕΛ για το πολυπόθητο εισιτήριο

Κύπελλο: ΑΕΚ και ΑΕΛ για το πολυπόθητο εισιτήριο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι τη φετινή σεζόν δίνει απόψε η ΑΕΚ, φιλοξενώντας στις 19.30 στο ΟΑΚΑ την ΑΕΛ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος στη ρεβάνς του 2-1 υπέρ των «βυσσινί». Η ΑΕΛ είναι μία από τις μόλις τέσσερις ομάδες που έχουν κερδίσει την ΑΕΚ φέτος (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης οι υπόλοιπες) σε όλες τις διοργανώσεις και «κλειδί» στην αποψινή αναμέτρηση είναι το γρήγορο γκολ που θα ψάξει η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ώστε να μεταφέρει το άγχος στην αντίπαλό της.

Ο Ογκνιεν Βράνιες έμεινε εκτός αποστολής καθώς κρίθηκε ανέτοιμος, αντίθετα με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του Χιμένεθ, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσει τον αγώνα, δεδομένου ότι αντιμετώπιζε έναν ελαφρύ τραυματισμό μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά την Κυριακή. Ως προς την ενδεκάδα, εκτιμάται ότι ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, με τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο και Χουλτ στην άμυνα. Σιμόες και Κονέ θα είναι εκτός απρόοπτου στον άξονα, με τους Γκάλο, Μπακασέτα και Λιβάια να κινούνται πίσω από τον Αραούχο. Στο ΟΑΚΑ αναμένονται περισσότεροι από 15 χιλιάδες φίλοι της ομάδας.

Από πλευράς ΑΕΛ, ο σημερινός αγώνας είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «βυσσινί» είχαν κατακτήσει το τρόπαιο το 2007 εναντίον του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και, ύστερα από την άνετη παραμονή της ομάδας στη φετινή Σούπερ Λιγκ, ευελπιστούν να συμμετάσχουν σε έναν μεγάλο αγώνα και να διεκδικήσουν ένα τρόπαιο. Ο Σωτήρης Αντωνίου δεν έχει στην αποστολή τους Γουάλας και Φατιόν και στην Αθήνα θα βρίσκονται οι εξής ποδοσφαιριστές: Μπόζοβιτς, Σουλούκος, Σαφαρίκας, Ζίζιτς, Χούμπτσεβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Μόρας, Γκόικοβιτς, Μπάλλας, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Ντέλετιτς, Περόνε, Κρίζμαν, Ναζλίδης και Μακρής.

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ύστερα από τα υπομνήματα που κατατέθηκαν από τους δύο συλλόγους τη Δευτέρα. Με βάση την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, η ΑΕΚ χρειάζεται έναν βαθμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια του πρωταθλήματος τους Λεβαδειακό, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης.

«Στο ΟΑΚΑ ο τελικός»

Στο ΟΑΚΑ και με κόσμο θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης. «Σύμφωνα με την προκήρυξη, αλλαγή έδρας μπορεί να γίνει μόνο μετά από πρόταση της επιτροπής. Εμείς, εδώ και καιρό, ρωτήσαμε τη διοίκηση της ΕΠΟ και ο κ. Γραμμένος μας απάντησε ότι ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανεξαρτήτως φιναλίστ.

Δεν υπάρχει θέμα ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς. Ποτέ δεν ήταν πολιτική της ομοσπονδίας η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Αν γίνει παρέμβαση άνωθεν, είναι άλλο θέμα. Δεν μπορώ να προκαταβάλω αν ο υφυπουργός πάρει κάποια άλλη απόφαση», τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης στον Metropolis 95,5 FM.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή