Παγίδες Ζαλγκίρις στον Ολυμπιακό

Παγίδες Ζαλγκίρις στον Ολυμπιακό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δύο νίκες της Ζαλγκίρις στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, οι δηλώσεις του τεχνικού της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τη διαιτησία, που είχαν τον χαρακτήρα… προκατάληψης για την έδρα του ΣΕΦ και το κίνητρο της λιθουανικής ομάδας να διεκδικήσει τη συμμετοχή της για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ, ύστερα από 19 χρόνια, κορυφώνουν την εγρήγορση του Ολυμπιακού στο σημερινό πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ (21.15). Ο Ολυμπιακός καλείται να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί που έχει απέναντι στη Ζαλγκίρις και ταυτόχρονα να ξεπεράσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τις απουσίες τραυματιών, καθώς και την ανετοιμότητα όσων θα παίξουν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη διαρκή προσπάθεια εξασφάλισης του πλεονεκτήματος έδρας, στις 30 αγωνιστικές που προηγήθηκαν και την αξιοποίηση που πρέπει να έχει αυτό το προβάδισμα πρόκρισης των «ερυθρολεύκων», τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στο Κάουνας. «Αυτά τα παιχνίδια περιμέναμε από την αρχή της σεζόν και θέλαμε να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και είναι έτοιμοι. Ανυπομονούμε για αυτούς τους αγώνες και πρέπει να παίξουμε σύμφωνα με το πλάνο μας και όσα έχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά. Η Ζαλγκίρις είναι σεβαστός αντίπαλος. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Είμαστε πιο έμπειρη ομάδα, αλλά κάθε φορά είναι διαφορετικά και δεν μετρούν οι παραδόσεις. Ακόμα και άπειρος αντίπαλος που παίζει με ενθουσιασμό, θέληση και αυταπάρνηση, μπορεί να κερδίσει την εμπειρία. Πρέπει να δείξουμε τη διάθεσή μας να πάμε σε ένα ακόμη φάιναλ φορ».

Στο ιατρικό δελτίο του Ολυμπιακού υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά, με αποτέλεσμα ο Σφαιρόπουλος να μη μιλήσει με βεβαιότητα για το ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του: «Οι Στρέλνιεκς και Παπανικολάου είναι πιο καταπονημένοι και θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολο να παίξουν από τον Πρίντεζη και τον Τιλί». Για τη δήλωση του Γιασικεβίτσιους, ότι «οι διαιτητές πρέπει να προσαρμοστούν, να σεβαστούν τη Ζαλγκίρις και να παίξουν 50-50», ο Σφαιρόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Σάρας για την ανταγωνιστικότητα της Ζαλγκίρις στη φετινή περίοδο και απάντησε ότι χρησιμοποιεί παλιά κόλπα ώστε να επηρεάσει τους διαιτητές…

Ο Γιασικεβίτσιους τόνισε ότι δεν υπήρχε σημαντικός χρόνος προετοιμασίας και η σκληρότητα των δύο ομάδων θα κρίνει και την έκβαση των αγώνων. «Δεν πιστεύω να είναι μία πολύ όμορφη σειρά. Θα είναι πολύ σκληρή, η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες και με μικρή διαφορά πόντων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή