Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση στην Ευρώπη

Μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση στην Ευρώπη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κέρδη έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν οι ανησυχίες περί εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας, ενώ οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδό τους από τον Νοέμβριο του 2016, χάρη στην ενίσχυση της τιμής των μετάλλων μετά τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones ήταν σχεδόν αμετάβλητος, παρά τη μεγάλη υποχώρηση της μετοχής της IBM, ενώ ο S&P 500 ενισχυόταν αργά χθες το βράδυ κατά 0,3%. Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών ενισχύονταν κατά σχεδόν 2%. Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με άνοδο 0,3%. Ηταν η δεύτερη συναπτή συνεδρίαση με κέρδη για τον δείκτη μετά την άνοδο 0,8% την Τρίτη, που τον είχε φέρει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων.

Ο δείκτης πρώτων υλών έκλεισε με άνοδο 4,4%. Η μετοχή της Glencore ενισχύθηκε κατά 7,7%, της Aurubis κατά 6,6% και της Rio Tinto κατά 5,4%. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,3% λόγω της αναπάντεχης υποχώρησης του πληθωρισμού στο 2,5% τον Μάρτιο. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος και στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,5%. «Η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων εξελίσσεται αρκετά καλά στην Ευρώπη, απλώς όχι τόσο καλά όσο στις ΗΠΑ… Οι ΗΠΑ βρίσκονται μερικά βήματα πιο μπροστά στον οικονομικό κύκλο», εξήγησε στο Reuters ο Τζάσπερ Λόουλερ, επικεφαλής αναλυτής της London Capital Group. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,1% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,2377.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχυόταν σημαντικά χθες χάρη στον περιορισμό των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου. Το πετρέλαιο τύπου Brent ενισχυόταν χθες κατά 2,29% και η τιμή κυμαινόταν γύρω στα 73,22 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχυόταν κατά 2,57% και η τιμή κυμαινόταν στα 68,33 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός παρουσίαζε μικρά κέρδη, με την τιμή spot να ενισχύεται κατά 0,31%, στα 1.351,71 δολάρια η ουγγιά. Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου ενισχυόταν ελαφρώς στο 2,86% μετά τη δημοσίευση έκθεσης της Fed όπου εκφράζονται ανησυχίες για την επίπτωση που θα μπορούσε να έχει στην αμερικανική οικονομία η ένταση στις εμπορικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή