ΑΕΚ: Ο Λάζαρος ήθελε τελικό

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε η ΑΕΚ, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΛ, χάρη σε μεγαλειώδες γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 94ο λεπτό του χθεσινού ημιτελικού. Ο Χριστοδουλόπουλος, με εναέριο ψαλιδάκι από τη γωνία της μικρής περιοχής, νίκησε τον αλύγιστο μέχρι εκείνο το σημείο Μπόζοβιτς και σε συνδυασμό με το 2-1 υπέρ της ΑΕΛ του πρώτου αγώνα, χάρισε στην Ενωση την 3η συνεχόμενη πρόκρισή της σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να διασπάσει τη συμπαγή αμυντική γραμμή της ΑΕΛ που ήταν καλά στημένη μπροστά από τον Μπόζοβιτς. Το 3-5-2 της Ενωσης έφερε συντριπτική κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσε το 80%, χωρίς όμως η ΑΕΚ να απειλεί από οργανωμένες προσπάθειες. Κύριος εκφραστής των ενεργειών της ήταν ο Μπακασέτας, από τα πόδια του οποίου περνούσαν οι περισσότερες προσπάθειες των «κιτρινόμαυρων». Αραούχο και Λιβάγια αναγκάζονταν να βρίσκονται μακριά από τη μεγάλη περιοχή, «τραβώντας» αμυντικούς μαζί τους, ωστόσο στα συχνά «ανεβάσματα» του Χουλτ δεν υπήρχε φορ περιοχής που να μπορεί να εκμεταλλευθεί τα γυρίσματα του διεθνούς Σουηδού. Η ΑΕΛ που περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του α΄ μέρους, ουσιαστικά έδινε την μπάλα στην ΑΕΚ, προσπαθώντας να πιέσει ψηλά. Ο Κονέ δεν βοήθησε ούτε στην κυκλοφορία, ενώ ήταν και επιπόλαιος σε ορισμένες αμυντικές κινήσεις του. Θεατής του αγώνα ήταν ο Μπάρκας, ενώ ο Μπόζοβιτς παρουσιάστηκε σταθερός στις εξόδους του και απέκρουσε καλό σουτ του Μπακασέτα στο 19΄ από το ύψος της περιοχής, στην καλύτερη φάση του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φρενήρη ρυθμό και την ΑΕΚ να αλλάζει σύστημα από 3-5-2 σε 4-2-3-1, πράγμα που δημιούργησε χώρους τόσο στην Ενωση όσο και στην ΑΕΛ που πήρε μέτρα στο γήπεδο, χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Αμφότερες, σε τετ α τετ των Κριζμάν στο 49΄ και Ντέλετιτς στο 54΄. Ο Μπάρκας, όμως, είχε εξαιρετική αντίδραση κρατώντας το μηδέν. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου έφερε κινητικότητα στην ΑΕΚ που είχε κάποιες σποραδικές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς τη σπουδαία φάση μέχρι το 70΄. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο αγώνας μεταφέρθηκε μπροστά στα καρέ του Μπόζοβιτς, με την ΑΕΚ να χάνει πολλές ευκαιρίες με σουτ από κοντινή απόσταση μέχρι να έρθει το φανταστικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου, που χάρισε την πρόκριση στον «Δικέφαλο»

ΑΕΚ: Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ (64΄ Μασούντ), Γκάλο (73΄ Γιακουμάκης), Χουλτ, Μπακασέτας (51΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (79΄ Ρέντζας), Κριζμάν (76΄ Ναζλίδης), Χούμπτσεφ (80΄ Περόνε).

Η απόφαση της ΕΠΟ

Το γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 94΄, που έδωσε την πρόκριση στην ΑΕΚ στέλνοντας την στον τελικό Κυπέλλου, στον οποίο, όπως και πέρυσι, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Η ημερομηνία του τελικού είναι το Σάββατο 12 Μαΐου. Οσο για την έδρα του, σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, θα είναι το ΟΑΚΑ, εκτός αν ληφθεί διαφορετική απόφαση από την ΕΠΟ κατόπιν πρότασης της Επιτροπής Κυπέλλου. «Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο του ΟΑΚΑ. Η ΕΠΟ, έπειτα από πρόταση της Επιτροπής Κυπέλλου, δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο για τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα», αναφέρει ο κανονισμός.

Ηδη, από τις 12 Φεβρουαρίου ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημ. Μελισσανίδης, είχε προαναγγείλει ότι έδρα του τελικού θα είναι το ΟΑΚΑ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευ. Γραμμένο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου, Δ. Γαβριηλίδης, μιλώντας προχθές σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε: «Ρωτήσαμε τη διοίκηση της ΕΠΟ και ο κ. Γραμμένος μας απάντησε ότι ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ ανεξαρτήτως φιναλίστ. Δεν υπάρχει θέμα ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς. Ποτέ δεν ήταν πολιτική της ομοσπονδίας η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές. Αν γίνει παρέμβαση άνωθεν είναι άλλο θέμα. Δεν μπορώ να προκαταβάλω αν ο υφυπουργός πάρει κάποια άλλη απόφαση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή