Εφορία: Οι ελεγκτές ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

Εφορία: Οι ελεγκτές ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμάζεται ο ελεγκτικός μηχανισμός ενόψει της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αποφυγής έκδοσης αποδείξεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των επιτόπιων ελέγχων σε φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά. Οι έλεγχοι αυτοί θα διενεργούνται καθημερινά ακόμα και τις αργίες, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και «από κόσκινο θα περνά» η έκδοση αποδείξεων, αλλά και η τήρηση των απαιτούμενων βιβλίων και παραστατικών.

Παράλληλα, οι ελεγκτές θα καταγράφουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρίζονται και θα αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της φορολογικής διοίκησης. Στόχος, ο εντοπισμός της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογουμένους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του διοικητή, στις περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση ο ελεγκτικός μηχανισμός θα ενισχυθεί με επιπλέον υπαλλήλους. Για τη διενέργεια των συγκεκριμένων ελέγχων, ενισχύονται με προσωπικό οι εφορίες Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου και οι υπηρεσίες ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ο Γιώργος Πιτσιλής καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους της ΑΑΔΕ που θέλουν να αποσπαστούν σε κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες να υποβάλουν δήλωση στην οποία θα διατυπώνουν την προτίμησή τους μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Στο μεταξύ, με άλλη εγκύκλιό του ο κ. Πιτσιλής ζητεί την έκδοση εκκρεμών εντολών ελέγχου και των σημειωμάτων στους φορολογουμένους για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, μαζί με την εντολή ελέγχου οι ελεγχόμενοι θα λάβουν και μια επιστολή από τον προϊστάμενο της ελεγκτικής υπηρεσίας με την οποία θα ενημερώνονται ότι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις με έκπτωση στα πρόστιμα ή τον πρόσθετο φόρο έως 40%, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν την οφειλή εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή