Ολυμπιακή Παιδεία με δάσκαλο τον Καρέλιν

Ολυμπιακή Παιδεία με δάσκαλο τον Καρέλιν

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα όπου, όπως είπε, το όνομά της είναι συνδεδεμένο με το άθλημά του βρέθηκε χθες ο Αλεξάντερ Καρέλιν. Ο «θρύλος» της πάλης στηρίζει τους Παγκόσμιους Αγώνες Ολυμπιακής Παιδείας που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Μαζί του ήρθε άλλη μία προσωπικότητα του αθλήματος, ο Μεχαρμπέκ Χαντάρτσεφ (δύο χρυσά και ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς).

Στους Αγώνες, ο τρεις φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης συνόδευσε τα παιδιά από τη γενέτειρά του, το Νοβοσιμπίρσκ. «Ελπίζω ότι τα παιδιά μας, εδώ, εκτός από αθλητισμό θα μάθουν και την κουλτούρα της Ελλάδος και αυτό θα μας φέρει πιο κοντά. Ολοι οι αθλητές πρέπει να βρεθούν έστω μία φορά στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε στην «Κ» ο Αλεξάντερ Καρέλιν.

Στην Ελλάδα βρίσκονται αθλητές και αθλήτριες (16-18 ετών) από επτά χώρες, καθώς και δύο αποστολές Special Olympics (Ιταλία και Μ. Βρετανία). Οι αγώνες διεξάγονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού με τη βοήθεια της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Θα πραγματοποιηθούν στην Ηλιούπολη και στη Ν. Σμύρνη έως τις 24 Απριλίου. «Προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό στην εκπαίδευση», υπογράμμισε ο Στέλιος Δασκαλάκης, αναπληρωτής πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Μεχαρμπέκ Χαντάρτσεφ, διότι συνάντησε τον αντίπαλό του στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 1991, Ηρακλή Δεσκουλίδη. «Τα παιδιά αποτελούν επένδυση στο μέλλον, γιατί το μέλλον είναι στα χέρια των παιδιών», τόνισε ο Ολυμπιονίκης της ελευθέρας και δήμαρχος του Βλαντικαφκάζ.

Παρόντες ήταν και οι Δ. Ταμπάκος, Γ. Χατζηιωαννίδης, Αμ. Καρντάνοφ και Ηρ. Δεσκουλίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή