Ο ΔΗΚΤΗΣ (19/04/18)

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στήριξη Στουρνάρα από Ντράγκι

Νέα ισχυρή δήλωση στήριξης προσέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mάριο Ντράγκι, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες απόπειρες κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ανεξάρτητη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και στον διοικητή Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους ευρωπαϊκών συνδικάτων από 21 χώρες. Οπως αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ, «ο κ. Ντράγκι δήλωσε προς τους εκπροσώπους του ΣΥΤΕ ότι γνωρίζει τι συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και όχι όλες τις λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι είχε εκτενείς σχετικές συζητήσεις με τον διοικητή κ. Στουρνάρα. Οτι είναι ουσιαστική τους υποχρέωση να φροντίσουν και να προστατεύσουν, σύμφωνα με τις συνθήκες της Ε.Ε., την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών, είτε των εθνικών κεντρικών τραπεζών είτε της ΕΚΤ, με όλους τους δυνατούς τρόπους και τέλος τόνισε ότι, όπως φυσικά γνωρίζει και ο κ. διοικητής, θα υποστηρίξουν την τράπεζα, προστατεύοντας την ανεξαρτησία της».

Σε ρόλο αγγελιαφόρου ο κ. Γ. Μαρκοπουλιώτης

Την πρότασή τους να μπορούν οι δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους σε τιμή ίδια με αυτή που προτίθεται να τα πουλήσει η τράπεζα σε funds παρουσίασαν χθες οι κ. Στασινός, Κόλλιας, Βερβεσός και Ντούγκας στον διευθυντή του γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα Γ. Μαρκοπουλιώτη. Ο τελευταίος, κατά τη συνάντησή του με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και με τον ταμία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεσμεύθηκε να ενημερώσει τον γνωστό μας από τις αξιολογήσεις του μνημονίου Ντέκλαν Κοστέλο.

Νέα δυνατότητα πληρωμής οφειλών

Εντός των προσεχών ημερών, αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μέσω της οποίας η ΑΑΔΕ θα παρέχει στους φορολογουμένους τη δυνατότητα να πληρώνουν βεβαιωμένες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων, με τη χρήση καρτών πληρωμών. Η πληρωμή θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, στη διαδικτυακή πύλη της ΑΑΔΕ, www.aade.gr. Με τη νέα υπηρεσία, είναι δυνατή η πληρωμή πολλών οφειλών σε μία συναλλαγή και, με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι οφειλές θα πιστώνονται άμεσα.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε

Διόρθωση στην υπερβολική αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε κυρίως από την κυβέρνηση καταγράφεται στον δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία, που καταρτίζει το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και υποστηρίζεται από την Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη. Ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε τον Μάρτιο σε 102,6 μονάδες από 108,7 μονάδες τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τη σημαντική εξασθένηση των επιχειρηματικών προσδοκιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Αν αυτή η εξέλιξη είναι συγκυριακή ή θα διαμορφωθεί σε τάση, θα αξιολογηθεί στο επόμενο δίμηνο, αναφέρει το ΙΟΒΕ και επισημαίνει ότι στο εσωτερικό της χώρας υπάρχουν αβεβαιότητες που συνδέονται κυρίως με την ασάφεια στους όρους χρηματοδότησης της χώρας μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Ακόμη, το Ινστιτούτο σημειώνει ότι υπάρχουν αβεβαιότητες και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με γειτονικές χώρες. Εν ολίγοις, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος για υψηλές προσδοκίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή