Επίθεση εναντίον περιπολικών πίσω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε., καταγγέλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αθηνών

Επίθεση εναντίον περιπολικών πίσω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε., καταγγέλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αθηνών

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή της για ένα νέο περιστατικό βίας εναντίον ανδρών της αστυνομίας, εξέφρασε με ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αναφερόμενη σε επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων πίσω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, την Τρίτη 17/4/2018, δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης, τα οποία κλήθηκαν να διενεργήσουν έλεγχο σε σταθμευμένο δίκυκλο στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Χέυδεν, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα από ομάδα αγνώστων, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στα υπηρεσιακά οχήματα.

Η ΕΑΣΥΑ χαρακτηρίζει την επίθεση «άνανδρη» και τονίζει ότι «είναι απαράδεκτο σε μία δημοκρατία, η οποία ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και θέλει να λέγεται αστική, να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, να μένουν αναπάντητα και μάλιστα να υποβαθμίζονται επικοινωνιακά». «Ίσως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που οι συνάδελφοι δεν καταλήξανε με σπασμένα άκρα στο νοσοκομείο», συνεχίζει σε αιχμηρό τόνο η ανακοίνωση.

Ακολούθως, η ανακοίνωση εκφράζει τη γενικότερη ανησυχία της αστυνομίας για την παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, υπογραμμίζοντας ότι «όπου υπάρχει πανεπιστημιακό ίδρυμα ή κατάληψη κτιρίου η διέλευση υπηρεσιακού οχήματος κρίνεται επικίνδυνη για τους συναδέλφους».

«Είναι και η οδός Μαυροματαίων στις περιοχές που αποτελούν άβατα; Γιατί μέχρι χτες νομίζαμε ότι ήταν μόνο τα Εξάρχεια, ας μας απαντήσει η Πολιτεία. Πληροφορούμε τους πάντες ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το πρώτο και μάλλον δεν θα είναι το τελευταίο. Η προσπάθεια ορισμένων μονίμως να υποβαθμίζουν αυτές τις καταστάσεις για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους στρέφεται εναντίον τόσο των αστυνομικών όσο και των φορολογούμενων συμπολιτών μας», συνεχίζει η ανακοίνωση, ζητώντας από το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει την Ελληνική Αστυνομία «βάσει της πραγματικότητας και όχι βάσει ιδεολογικής προσέγγισης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή